Home » Nieuws » Eerste bouwdelen ziekenhuis Tergooi opgeleverd
21-07-2022

Eerste bouwdelen ziekenhuis Tergooi opgeleverd

Tergooi ziekenhuis dronebeeld
De eerste bouwdelen van de nieuwbouw van ziekenhuis Tergooi in Hilversum zijn opgeleverd! Vandaag tekende onze collega Maarten Huisman een zogenoemd proces verbaal van oplevering.

Dit deed hij samen met Stephan Versteege (directeur Bouw, Huisvesting & Vastgoed Tergooi MC), Wolter Odding (lid raad van bestuur Tergooi MC) en Fred Reurings (projectdirecteur Bouwcombinatie Tergooi) ABT is verantwoordelijk voor het contractmanagement, de bouwdirectie en het toezicht op de nieuwbouw. Dit laatstgenoemde is de rol van bouwtechnisch ontwerper Onno Wennekes.

Bouwdelen

In de nieuwbouw zijn verwerkt 662 betonpalen, bijna 1.000.000 gevelstenen, 60.000 m2 gipswanden, 15.000 meter bekabeling en 7.500 data-aansluitpunten. Vandaag werden de bouwdelen A, B, C en Z opgeleverd. In deze delen van de nieuwbouw in Hilversum komen de acute zorg (A), diagnostiek en operatiekamers (B), de verloskamers en kinderafdeling (C). Ook komen in deze bouwdelen de algemene verpleegafdelingen en de kliniek Psychiatrie, poliklinieken, centrale sterilisatieafdeling (CSA), IVF, het vaatlaboratorium en de piketkamers. In Bouwdeel Z staan belangrijke centrale installaties zoals noodstroomaggregaten, transformatoren en sprinklerpompen.

Inrichting

Na deze eerste oplevering richt het ziekenhuis de bouwdelen A, B en C nu in met onder andere meubilair, gordijnen, kasten en natuurlijk de technische en medische apparatuur en voorzieningen. Ook realiseren ze nog een aantal aanpassingen om ervoor te zorgen dat de voorzieningen voldoen aan de laatste inzichten. Vanaf begin volgend jaar kunnen de teams die er vanaf mei 2023 gaan werken alvast oefenen in hun nieuwe werkomgeving.

Laatste loodjes

De opgeleverde bouwdelen worden de komende maanden ingericht, terwijl aan de andere delen nog gewerkt wordt. In mei 2023 zal het ziekenhuis voor de inwoners van de Gooi en Vechtstreek in gebruik worden genomen. Lees hier meer over het verloop en de planning van de nieuwbouw.