Home » Specialisten » Giacomo Vairetti

Giacomo Vairetti

Specialist akoestiek
Contact +31 (0)15 767 6767
g.vairetti@abt.eu
Kennisgebieden
"Ik wil architecten en bouwingenieurs helpen om optimale beslissingen te nemen over architecturale vormen en oppervlakken, om zo gebouwen te ontwerpen met niet alleen een mooie uitstraling, maar ook een uitstekende akoestiek."

Even voorstellen

Mijn naam is Giacomo Vairetti. Ik ben akoestisch en elektrotechnisch ingenieur. In de afgelopen jaren heb ik in de academische wereld gewerkt bij verschillende Europese universiteiten, waarna ik een doctoraat behaalde in akoestische digitale signaalverwerking aan de KU Leuven, België. Sinds 2018 werk ik bij ABT als specialist akoestiek.

Wat ik doe bij ABT

Als akoestisch ingenieur ben ik gespecialiseerd in het optimaliseren van geluidsomgevingen voor ruimte-, gebouw- en stadsakoestiek. Bij ruimteakoestiek ontwerp ik ruimtes met optimale geluidskwaliteit en helderheid met behulp van akoestische modellering en materiaalselectie. Bij bouwakoestiek zorg ik voor geluidsisolatie en -beheersing binnen constructies. Hierbij pak ik problemen aan zoals geluidsoverdracht tussen ruimtes en installatiegeluid. Bij stadsakoestiek richt ik me op het verminderen van geluidsoverlast door verkeer. Dit doe ik door middel van evaluaties van omgevingslawaai en het implementeren van geluidsreductiestrategieën.

Mijn voornaamste interesses zijn geavanceerde numerieke simulaties voor stedelijke, gebouw- en ruimteakoestiek, akoestiek in houten gebouwen, elektro-akoestiek en spraakverstaanbaarheid, en akoestische virtual reality.

Mijn toekomstdroom

Mijn doel is om het belang van geluid en akoestiek aan te tonen bij het bepalen van het comfort van onze gebouwde omgeving. Ik geloof dat we, met behulp van nieuwe technologieën zoals numerieke simulatiesoftware, virtual reality en artificial intelligence, akoestiek in het ontwerpproces kunnen integreren. Dit kan architecten en bouwingenieurs helpen om optimale beslissingen te nemen over architecturale vormen en oppervlakken, om zo gebouwen te ontwerpen met niet alleen een mooie uitstraling, maar ook een uitstekende akoestiek.