Luciano van Leeuwen
Home » Specialisten » Luciano van Leeuwen

Luciano van Leeuwen

Specialist civiele techniek
Contact +31 (0)26 368 3122
l.v.leeuwen@abt.eu
Kennisgebieden
"Mijn visie is om samen met de klant CO2-neutrale betonmengsels te ontwerpen bij toepassingen waar dit realistisch is."

Even voorstellen

Welkom! Mijn naam is Luciano van Leeuwen, uw specialist op het gebied van duurzame innovaties van beton. Mijn passie is om betonmengsels te ontwerpen met een zo’n laag mogelijke CO2-uitstoot per toepassing. Ik werk vanaf 2021 bij ABT, dit is mijn eerste baan na mijn studie. Qua achtergrond ben ik ietwat een vreemde eend in de bijt, ik heb namelijk Chemical Engineering & Technology gedaan. Echter is mijn chemische kennis handig om alternatieve, duurzame betonmengsels te ontwerpen en de kern van bepaalde vraagstukken te begrijpen.

Wat ik doe bij ABT

Mijn officiële functie is ‘specialist civiele techniek’ waarbij ik mij voornamelijk bezig houd met betontechnologie. Mijn expertises betreffen betontechnologie, cementtechnologie, duurzaamheid en chemische vraagstukken in de bouwtechniek. Dit pas ik o.a. toe bij verschillende betonfabrikanten met hun vraag voor ondersteuning naar een duurzaam alternatief voor hun huidige betonmengsels met bijbehorende regelgeving in mijn achterhoofd. Ook ondersteunen wij graag grondstoffenleveranciers voor beton met hun afzet. Daarbij gebruik ik graag mijn wetenschappelijke achtergrond om theoretische innovaties om te zetten naar de praktijk. Ik word graag benaderd door klanten om te ondersteunen naar een duurzaam alternatief voor betonnen toepassingen. Met de huidige/toekomstige prijsstijgingen van portlandcement en hoogovenslak verwacht ik ook dat het zoeken naar een alternatief bindmiddel steeds belangrijker wordt.

Mijn toekomstdroom

Mijn visie is om samen met de klant CO2-neutrale betonmengsels te ontwerpen bij toepassingen waar dit realistisch is. Het actief bijdragen aan een schonere toekomst.