Home » Specialisten » Matthijs van Joolingen

Matthijs van Joolingen

Specialist geotechniek
Contact +31 (0)6 82 06 25 18
m.v.joolingen@abt.eu
Kennisgebieden
"Ik sta graag met mijn voeten in de klei. Ik houd van korte lijntjes met een aannemer en van snel schakelen. Dit zijn de projecten waar ABT goed in is én waarbij we onze kennis optimaal in de praktijk kunnen brengen."

Even voorstellen

Ik loop graag met mijn vrouw en kinderen langs mijn projecten, waarbij ik met passie mag vertellen over alle mooie onderdelen van het project. Hierbij hoop ik dat de strekking vooral is: een optimaal ontwerp, met balans tussen omgeving, materiaalgebruik en toekomstbestendigheid. Bij mijn vorige werkgever zat ik vaak aan de voorkant van een project. Zeker net zo mooi, maar toch sta ik liever met mijn voeten in de klei. Ik houd van korte lijntjes met een aannemer en van snel schakelen. Dit zijn de projecten waar ABT goed in is én waarbij we onze kennis optimaal in de praktijk kunnen brengen.

Wat ik doe bij ABT

Bij ABT hou ik mij vooral bezig met waterveiligheid, met zo af en toe een uitstapje richting de geotechniek. De focus van waterveiligheid is vrij breed, van macrostabiliteit via bekledingen tot piping. Hierbij vervul ik meestal de rol van technisch expert of ben ik ontwerpleider bij kleine projecten. Naast voor een lekkere Rochefort 10, kun je me ’s nachts bellen voor een mooie constructie in een dijk waarbij ik lekker kan rekenen.

Mijn toekomstdroom

Mijn visie voor het vakgebied is dat we over 30 jaar terugkijken op geslaagde projecten, waarbij we niet denken: “Hadden we dit maar anders gedaan”. Hieraan hoop ik mijn steentje bij te kunnen dragen.