Niki Loonen
Home » Specialisten » Niki Loonen

Niki Loonen

Senior adviseur
Contact +31 6 51 51 26 81
n.loonen@abt.eu
Kennisgebieden
"Ik hoop op korte termijn een belangrijke bijdrage te leveren aan de het verduurzamen van beton en dat beton aan het eind van mijn carrière ‘zero impact’ heeft."

Even voorstellen

Als senior adviseur ben ik aanspreekpunt voor opdrachtgevers die een ambitie hebben om in de grond of met beton een bouwwerk te realiseren. Samen met een team van specialisten vertalen we die ambitie naar een optimaal ontwerp en begeleiden we de uitvoering ten behoeve van een optimaal resultaat. Zeker voor complexe opgaven of in geval van een hoge duurzaamheidsambitie kunt u bij mij terecht.

Wat doe ik bij ABT

Over een periode van 23 jaar heb ik vrijwel alle technische rollen vervuld: die van inspecteur, tekenaar, constructeur, geotechnicus, betontechnoloog, innovator, projectleider, acquisiteur, gerechtelijk deskundige en (lijn)manager. Als senior adviseur kom ik dagelijks in aanraking met al die rollen en help ik opdrachtgevers met het realiseren van succesvolle projecten.

Mij nevenfunctie als docent van de Betonvereniging stelt me in staat mijn kennis van duurzaam beton breed te delen. En mijn andere nevenfunctie als arbiter van de raad van arbitrage sluit goed aan op mijn fascinaties voor schades en geschillen.

Mijn toekomstdroom

Graag wil ik de kennis die op mij is overgedragen door voorgangers doorgeven aan collega’s, evenals de jarenlange relatie met diverse opdrachtgevers. Beton en welvaart zijn in mijn beleving onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ik hoop op korte termijn een belangrijke bijdrage te leveren aan de het verduurzamen van beton en dat beton aan het eind van mijn carrière ‘zero impact’ heeft.

Albert Cuypgarage

Albert Cuypgarage

Een parkeergarage onder de bestaande watergang pal naast het Museumplein: een uniek project. In opdracht van gemeente Amsterdam bouwde Max Bögl Nederland B.V. een parkeergarage onder de Boerenwetering. Een voorziening voor ruim zeshonderd auto’s en zestig fietsen. ABT is door Max Bögl gevraagd om vanuit de specialistische kennis de onderwaterbeton- en keldervloer uit te werken tot een uitvoeringsgereed ontwerp.
Forum Groningen dronebeeld

Forum Groningen

Forum Groningen

Forum Groningen is een iconisch cultureel complex bestaande elf bouwlagen. Onder het gebouw bevindt zich een parkeergarage met vijf kelderlagen die uit circa vierhonderd parkeerplaatsen en 1.500 fietsstalplaatsen bestaat. ABT speelde een belangrijke rol in het waarmaken van de uitgangspunten van het architectonisch concept.
The Natural Pavilion

The Natural Pavilion

The Natural Pavilion

Met The Natural Pavilion laat ABT samen met een consortium van bijna twintig Nederlandse bedrijven zien dat het nu al mogelijk is om op industriële schaal volledig circulair, biobased, energieneutraal en in nauwe samenhang met de natuur woningen, scholen en kantoren te bouwen.
Museum Arnhem, nieuwbouw over Rijndal met zonsondergang

Verbouwing Museum Arnhem

Verbouwing Museum Arnhem

Museum Arnhem sloot in 2017 tijdelijk haar deuren voor een grootschalige verbouwing. Het museum werd deels gesloopt, deels gerenoveerd en er vond nieuwbouw plaats. De nieuwbouw betrof een bovengrondse bouwlaag en twee ondergrondse bouwlagen (drie in totaal). ABT verzorgde het uitvoeringsontwerp voor de constructie en de fundatie van het museum.