Richard Claessen
Home » Specialisten » Richard Claessen

Richard Claessen

Projectleider bouwfysica & installaties
Contact +31 (0)6 820 906 12
r.claessen@abt.eu
Kennisgebieden
"Veel uitdagingen los je niet op door het stapelen van mono-disciplinaire oplossingen."

Even voorstellen

Mijn naam is Richard Claessen en ik werk sinds 2014 bij ABT, inmiddels als projectleider bouwfysica & installaties. Ik kan altijd ontzettend genieten van een goed ontworpen gebouw: een gebouw dat werkt voor zijn gebruiker, waar architectuur en techniek hand in hand gaan. Bij ABT kan ik een bijdrage leveren aan zulke gebouwen. ABT is voor mij de top qua integraal werken en diepe kennis van techniek.

Wat doe ik bij ABT

Als projectleider bouwfysica & installaties denk en ontwerp ik mee aan comfortabele, veilige en duurzame gebouwen. Ik kijk met een integrale blik naar de ontwerpopgave. Uitdagingen op het gebied van gezondheid, energietransitie, klimaatadaptatie, enzovoorts, los je niet op met, of door het stapelen van, monodisciplinaire oplossingen.

Naast projectleider ben ik ook onderdeel van het kernteam van de kennisgroep Bouwfysica, Akoestiek en Brandveiligheid.

Mijn toekomstdroom

Ik zie graag dat we meer gebruik gaan maken van de mogelijkheden die geavanceerde fysische simulaties ons bieden, om zo onze gebouwen en gebieden nog comfortabeler en duurzamer te maken. Daarnaast hoop ik meer projecten te zien waar de klimatisering (deels) gebeurd middels passieve en low-tech technieken.