Sigrid Mulders
Home » Specialisten » Sigrid Mulders

Sigrid Mulders

Adviseur
Contact +31 (0)6 576 424 79
s.mulders@abt.eu
Kennisgebieden
"Ik geloof in een wereld waarin zorg voor het milieu, met op korte termijn de focus op de reductie van CO2 in de atmosfeer, vanzelfsprekend is. Nu is productie van beton nog heel CO­2-intensief, maar door de betontransitie zal beton onderdeel worden van de oplossing en bijdragen aan een reductie van de uitstoot van CO2."

Even voorstellen

Mijn naam is Sigrid Mulders en ik ben sinds 2008 werkzaam in de bouw. Al tijdens mijn studie Structural Design aan de TU Eindhoven was ik bezig met zowel de materiaalkundige kant van de bouw als duurzaamheid (sustainability). In mijn werkzame leven combineer ik dit en ben ik als schade-expert en bij duurzaamheidsuitdagingen bij zeer diverse projecten betrokken geweest.

Wat doe ik bij ABT

Binnen ABT draag ik bij aan de verduurzaming van de betonsector. Hierbij is aandacht voor vele facetten waar CO2-winst te pakken valt. Gedacht kan worden aan leveranciers van prefab-producten die de CO2-impact van hun assortiment willen verlagen. Ook ben ik betrokken bij grote projecten die al langere tijd lopen, maar waarbij toch nog gezocht wordt naar mogelijkheden voor een duurzaamheidsslag. Vaak kan er meer dan gedacht. Niet alles lukt meteen, maar dit is vaak de aanleiding voor de vonk voor een volgend project. Informeren en inspireren, daar gaat het ook om.

Daarnaast werk ik aan een breed scala projecten met materiaalkundige schades, vooral gerelateerd aan beton. Dit zijn bijvoorbeeld onderzoeken naar de oorzaak van een materiaalkundige schade, zoals chloride-geïnitieerde corrosie, ASR of thermische vervorming. Op het gebied van schades ben ik ook werkzaam als gerechtelijk deskundige.

Mijn toekomstdroom

Ik geloof in een wereld waarin zorg voor het milieu, met op korte termijn de focus op de reductie van CO2 in de atmosfeer, vanzelfsprekend is. Nu is productie van beton nog heel CO2­-intensief, maar door de betontransitie zal beton onderdeel worden van de oplossing en bijdragen aan een reductie van de uitstoot van CO2.