Home » Specialisten » Vasco Veenbergen

Vasco Veenbergen

Senior adviseur geotechniek & waterveiligheid
Contact +31 (0)6 133 148 46
v.veenbergen@abt.eu
“Grond. Zelden kan één woord zo divers uitpakken als bij “grond” het geval is. Soms in ons voordeel, soms in ons nadeel. Zie daar maar eens mee om te gaan. Uitdagend!”

Even voorstellen

Het optimale ontwerp realiseren met de kansen die de ondergrond biedt, maar met gezond respect voor de onzekerheden. Dat is wat ik graag wil bereiken. Ik ben oplossingsgericht en streef er daarbij altijd naar de achterliggende mechanismes te begrijpen.

Mijn opleidingen weerspiegelen mijn manier van werken: het praktische van de HTS gecombineerd met het theoretische van de Technische Universiteit. Na eerst bijna 9 jaar bij GeoDelft (nu Deltares) op de afdeling Funderingen en Ondergrondse Werken te hebben gewerkt, heb ik in 2011 de stap naar de ontwerppraktijk bij ABT gemaakt waar ik in de wereld van dijkversterkingen ben gerold. Met mijn achtergrondkennis van funderingen en geotechniek een interessante combinatie.

Buiten mijn werk om steek ik graag de handen uit de mouwen als hulpboer op een kleinschalige extensieve boerderij of als enthousiast klusser aan onze woning. En om dan uit te rusten van dat alles gaan mijn vrouw en ik graag uit eten.

Wat doe ik bij ABT

Als senior adviseur waterveiligheid & geotechniek werk ik graag aan een technisch uitdagende ontwerptrajecten. Mijn kracht ligt daarbij in het uitdenken van conceptoplossingen aan de voorkant alsmede het begeleiden van een ontwerpteam door het totale overzicht te kunnen houden. Om tot een praktisch en maakbaar ontwerp te komen, werk ik daarbij veelal samen met de uitvoerende partijen.

Sinds 2019 ben ik betrokken bij Sterke Lekdijk waar ik het innovatietraject van het Prolock Filterscherm leidt. Een uitdagend traject waarin ik met veel betrokken partijen aan een innovatie techniek voor de ‘pipingopgave’ van morgen” werk.

Van flinke dijkversterkingen, mooie innovatietrajecten tot diepe bouwkuipen: wanneer mag ik met u samenwerken?