Home » Projecten

Projecten

Juist in projecten met zeer hoge ambities op het gebied van impact, duurzaamheid en kwaliteit kunnen wij het verschil maken. We hebben de technische skills, innovatiekracht, proceskennis en via het Oosterhoff-netwerk snel toegang tot complementaire expertise. Daardoor kunnen we complexe, unieke opgaves succesvol realiseren én samen met opdrachtgevers en partners de lat steeds hoger leggen. Bekijk hier een aantal hoogtepunten uit ons portfolio!
Leiden

Science Campus Fase 2A – Gorlaeus gebouw Universiteit Leiden

Science Campus Fase 2A – Gorlaeus gebouw Universiteit Leiden

Een inspirerend gebouw op de Science Campus waarin studenten en docenten zich comfortabel en prettig voelen. Dat is het Gorlaeus gebouw op het Leiden Bio Science Park. Het gebouw van Universiteit Leiden is nu uitgebreid met een nieuw bouwdeel, Science Campus Fase 2A.
Bajeskwartier © BKO
Amsterdam

Bajeskwartier

Bajeskwartier

Een inspirerende buurt met woningen, een school, kantoren en horeca op de plek van de voormalige ‘Bijlmerbajes’. De gevangenis bestond uit zes hoge torens die verbonden werden door een 280 meter lange gang. In 2016 sloot de gevangenis haar deuren en werd het plan voor stedelijke herontwikkeling gemaakt. ABT werkt samen met BAM Advies & Engineering sinds 2018 als constructief en geotechnisch adviseur aan acht van de zestien gebouwen.
Staatsman
Zwolle

Staatsman

Staatsman

Het Statenzaalcomplex van het voormalige provinciehuis in Zwolle is volledig verbouwd tot grand-café, hotel en hostel Staatsman. In opdracht van Gemeente Zwolle voerde ABT de haalbaarheidsstudie uit naar de verduurzaming van het monumentale pand. In de ontwerpfases volgend op deze studie was ABT verantwoordelijk voor de bouwfysica, brandveiligheid, akoestiek, elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties en de bouwkosten advisering.

Dijkversterking Sterke Lekdijk – deeltraject Salmsteke – Schoonhoven

Dijkversterking Sterke Lekdijk – deeltraject Salmsteke – Schoonhoven

Samen met Mourik en RPS werkt ABT aan dit deelproject. Daar waar de planuitwerkingsfase van deelproject Salmsteke - als eerste van de zes deelprojecten - al een rijdende trein was toen we na gunning instapten, doorlopen we bij deelproject Salmsteke – Schoonhovenseveer de planuitwerkingsfase in zijn geheel.

Dijkversterking Sterke Lekdijk – deeltraject Salmsteke

Dijkversterking Sterke Lekdijk – deeltraject Salmsteke

De noordelijke Lekdijk tussen Amerongen en Schoonhoven wordt in opdracht van Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden de komende jaren versterkt. ABT is samen met aannemer Mourik Infra betrokken bij deeltrajecten Salmsteke en Salmsteke-Schoonhoven. ABT richt zich bij deelproject Salmsteke met name op de doorontwikkeling van het Prolock Filterscherm als innovatieve verticale pipingoplossing én op het ontwerp van de constructieve dijkversterking.

Dijkversterking Sterke Lekdijk

Dijkversterking Sterke Lekdijk

De noordelijke Lekdijk is één van de belangrijkste rivierdijken van Nederland die een groot deel van Midden- en West-Nederland beschermt. De dijk voldoet niet meer aan de huidige normen en moet versterkt worden over een lengte van 55 kilometer, van Amerongen tot Schoonhoven.
Schiphol Terminal
Amsterdam

Terminal Schiphol

Terminal Schiphol

Schiphol kwam in 2017 met de vraag hoe een nieuwe terminal, volledig geïntegreerd in de bestaande luchthaven, eruit zou kunnen zien. Het 'Eén Terminal-concept' stond daarin voorop; de luchthaven is geen verzameling van min of meer op zichzelf staande terminals, maar een compacte eenheid met alle faciliteiten onder één dak. Het ontwerp draagt bij aan een goede reisbeleving, een uitstekend reisproces, duurzaamheid en is toekomstbestendig.
DSM hoofdkantoor
Maastricht

Herontwikkeling hoofdkantoor DSM Maastricht

Herontwikkeling hoofdkantoor DSM Maastricht

In dit bijzondere project van vastgoedontwikkelaars EDGE en 3W real estate, worden de voormalige Euroscoop en rijksmonument De Ambachtsschool herontwikkeld tot een duurzaam en innovatief kantoorgebouw.
Dijkversterking Heel en Beesel - bentonietmatten

Dijkversterking Heel en Beesel

Dijkversterking Heel en Beesel

ABT is één van de toonaangevende ingenieursbureaus als het gaat om constructief versterkte dijken. Bij de dijkversterking van Heel en Beesel worden er heave- en stabiliteitsschermen ingezet om de dijk te versterken voor de komende 50 jaar.
Amsterdam

Jonas’

Jonas’

Een multifunctioneel gebouw met een zeer vernieuwend woonconcept. Jonas' is een duurzaamheidsicoon in IJburg. Het project is een ontwikkeling van Amvest, ontworpen door Orange Architects in samenwerking met ABT en Felixx Landscape Architects and Planners. Het is gerealiseerd door Ballast Nedam West. ABT droeg zorg voor het integraal technisch ontwerp.
Binnenhof
Den Haag

Renovatie Binnenhof

Renovatie Binnenhof

De grootschalige renovatie van het Binnenhof is in volle gang. Het kloppende hart van onze democratie wordt aangepast aan de eisen van de nieuwe tijd. In opdracht van het Rijksvastgoedbedrijf verzorgt ABT de constructieve, geotechnische en bouwkundige uitwerking voor de gebouwdelen van de Raad van State, en de constructieve en geotechnische uitwerking voor de gebouwdelen van de Eerste Kamer.
The Natural Pavilion
Almere

The Natural Pavilion

The Natural Pavilion

Met The Natural Pavilion laat ABT samen met een consortium van bijna twintig Nederlandse bedrijven zien dat het nu al mogelijk is om op industriële schaal volledig circulair, biobased, energieneutraal en in nauwe samenhang met de natuur woningen, scholen en kantoren te bouwen.