Home » Nieuws » ABT constructief adviseur voor nieuwe Bravis ziekenhuis
16-02-2023

ABT constructief adviseur voor nieuwe Bravis ziekenhuis

Albert-Jan Mante, lid Raad van Bestuur Bravis (links) en Sander Dorleijn, directeur ABT tekenen het contract.
In de nieuwe hoofdlocatie in Roosendaal met een oppervlakte van 75.000 m2, concentreert het ziekenhuis alle spoedeisende en complexe klinische ziekenhuiszorg.

Voor het nieuwe Bravis ziekenhuis in Roosendaal, dat ontworpen wordt door Architectencombinatie Team aan de Schie (Vakwerk Architecten en cepezed) i.s.m. Deerns Nederland, gaat ABT het constructieve advies verzorgen. Gisteren tekenden Albert-Jan Mante, lid Raad van Bestuur en Sander Dorleijn, directeur ABT, het contract.

In de nieuwe hoofdlocatie met een oppervlakte van 75.000 m2, concentreert het ziekenhuis alle spoedeisende en complexe klinische ziekenhuiszorg. Adviseur constructies Jan Willem ten Have: “We kijken er naar uit om voor zo’n groot regionaal ziekenhuis het constructief ontwerp te gaan maken. Vanuit onze technische expertise en ervaring in de ziekenhuiszorg verwachten we goed in te kunnen spelen op de wensen en voorwaarden van Bravis en haar medewerkers.” ABT was ook constructief adviseur voor het nieuwe Amphia ziekenhuis, SJG Weert en de uitbreiding van het Franciscus Gasthuis & Vlietland.

De medewerkers van het ziekenhuis en andere stakeholders worden nauw betrokken bij het ontwerpproces. Ook in de hele regio West-Brabant leeft het project. “Er komt een prachtig, modern en duurzaam ziekenhuis, waar de regio trots op kan zijn”, aldus Albert-Jan Mante.

Start bouw van de nieuwe hoofdlocatie op De Bulkenaar, omringd door een landschapspark, is gepland in 2026. Vanaf 2029 gaat het Bravis hier zorg verlenen aan 350.000 inwoners van het westelijk deel van West-Brabant en het oostelijk deel van Zeeland.

 

Foto: Albert-Jan Mante, lid Raad van Bestuur Bravis (links) en Sander Dorleijn, directeur ABT.