Home » Onze kracht

Onze kracht

Integraal advies

Vanuit de visie werken we anti-disciplinair en doelgericht aan het project. Met passie, lef en een integrale blik. Wij hebben een intrinsieke drive om de beste technische oplossing te ontwerpen, binnen de ambitie en de ontwikkelde ontwerpvisie met bijhorende ontwerprichtingen. Van complexe projecten gaat ons hart direct sneller kloppen. Juist daar bewijzen we met onze bekende, integrale aanpak onze waarde. Onze adviezen en ontwerpen zijn integraal, gericht op het gewenste resultaat van de opdrachtgever, gebruiker en maatschappij.

Lees verder

Van visie naar ontwerprichting

De samenleving eist terecht steeds meer van de gebouwde omgeving. Gebouwen moeten de gezondheid en de productiviteit positief beïnvloeden. Ze prikkelen en stimuleren ons; ze maken ons gelukkig. Gebouwen moeten daarom het specifieke kunnen verbeelden. Elk gebouw is maatwerk.

 

 

Lees verder
Vergadering

Ontwerpkracht bestaande bouw

Hergebruik van bestaande gebouwen beschouwen wij niet als een pure noodzaak maar vooral als een eervolle missie waar we met toewijding en enthousiasme aan werken. Niet voor niets hebben de meest geliefde, bekende gebouwen al diverse levens achter de rug. Bestaande bouw renoveren of transformeren naar toekomstbestendige gebouwen maken is een rijke uitdaging. Het is een herwaardering van het geheel en de materialen, we beperken de milieu impact en behouden cultureel erfgoed.

Lees verder

Ontwerpkracht nieuwbouw

Nu en in de komende decennia moeten we onze gebouwen zo ontwikkelen dat ze toekomstbestendig zijn: adaptief, losmaakbaar en klimaatpositief. We weten immers niet hoe een nieuw gebouw over tien, twintig of vijftig jaar gebruikt gaat worden. Daarom streven wij naar vereenvoudiging van gebouwen. Gebaseerd op een ontwerp dat qua essentie niet heel ingewikkeld is, maar wel slim en flexibel.

 

 

 

 

Lees verder

Digitalisering

Met ons analytisch vermogen, ondersteund door geavanceerde, digitale simulaties zijn wij in staat om ambitieuze oplossingen te ontwikkelen die haalbaar en maakbaar zijn binnen de oorspronkelijke opgave. Digitalisering stelt ons in staat om optimale resultaten te bereiken en daarmee de impact van onze bijdrage te vergroten. We gebruiken digitale middelen en methoden om het ontwerp- en bouwproces te ondersteunen, en als sturingsinstrument bij het maken van optimale keuzes gebaseerd op feiten.

Lees verder

Engineering

De complexe vraagstukken van nu vragen om top level engineering. Daarmee ontwikkelen wij de best passende oplossingen voor de opgave van onze opdrachtgevers. In onze projecten verbinden we hoogwaardige kennis vanuit verschillende disciplines. Onze compacte organisatie is hier volledig op ingericht. Vanuit deze interactie ontstaan kansen om ontwerpen efficiënter en duurzamer te maken, ook door intensief gebruik van state of the art rekensoftware.

Lees verder

Uitvoeringsbegeleiding

ABT staat voor kwaliteit. Niet alleen voor de kwaliteit van ons eigen werk. We staan voor de kwaliteit van het integrale ontwerp. Wij doen immers de opdrachtgever een belofte: dit ontwerp is haalbaar en maakbaar. We ontwerpen vanuit praktijkkennis en blijven graag betrokken bij de uitvoering. Daarnaast komt het voor dat wij, op verzoek van de opdrachtgever, uitvoeringsverantwoordelijkheid dragen vanuit de rol van coördinerend constructeur.

Lees verder
Drie collega's in gesprek bij het koffiezetapparaat.

Welk project kunnen we voor u waarmaken?

Contact opnemen