Home » Onze kracht » Engineering

Engineering

De complexe vraagstukken van nu vragen om top level engineering. Daarmee ontwikkelen wij de best passende oplossingen voor de opgave van onze opdrachtgevers. In onze projecten verbinden we hoogwaardige kennis vanuit verschillende disciplines. Onze compacte organisatie is hier volledig op ingericht. Vanuit deze interactie ontstaan kansen om ontwerpen efficiënter en duurzamer te maken, ook door intensief gebruik van state of the art rekensoftware.

 

 

 

 

Als integraal adviseur beschouwen we een opgave altijd holistisch; het geheel is meer dan de som der delen. Daarbij maken we gebruik van de hoogstaande kennis van onze specialisten, van concept tot uitvoering. Door in- en extern nauw samen te werken komen we tot het beste integrale ontwerp.

Zo stonden wij binnen het consortium voor The Natural Pavilion (Floriade 2022) aan de tekentafel voor een biobased, natuurinclusief en klimaatadaptief integraal ontwerp. Binnen het ontwerp ontwikkelden we de HoutKern Bouwmethode verder door en realiseerden we een gebouw dat voor 95% uit biobased materiaal bestaat, inclusief de fundering! Het ontwerp voor het landschap liep door in het gebouw en droeg bij aan een gezond klimaat. Door het integreren van een slimme waterbuffer is het terrein en gebouw bestand tegen droogte en zware regenval.

Extra rekenkracht

Omdat de huidige vraagstukken complex zijn, helpt de extra rekenkracht van computers om tot hoogwaardige oplossingen te komen. Onze developers van het Computational Solutions team kunnen bij complexe vragen op basis van hun technische kennis zelf een proces digitaliseren of een programma ontwikkelen. Om hiermee een nieuwe functionaliteit te creëren, meer flexibiliteit in het ontwerpproces te brengen of op een efficiëntere wijze meer inzicht te krijgen in ontwerpvarianten.

In het ontwerp voor The Natural Pavilion berekenden we met behulp van computerscripts de stand van de houten lamellen op iedere gevel. Zo konden we het optimum bepalen tussen daglichtopbrengst, zonnewarmteopbrengst en warmtewering.

Onze kracht - Uitvoeringsbegeleiding
Drie collega's in gesprek bij het koffiezetapparaat; samen van visie naar ontwerprichting

Welk project kunnen we voor u waarmaken?

Contact opnemen