Home » Onze kracht » Ontwerpkracht nieuwbouw

Ontwerpkracht nieuwbouw

Nu en in de komende decennia moeten we onze gebouwen zo ontwikkelen dat ze toekomstbestendig zijn: adaptief, losmaakbaar en klimaatpositief. We weten immers niet hoe een nieuw gebouw over tien, twintig of vijftig jaar gebruikt gaat worden. Daarom streven wij naar vereenvoudiging van gebouwen. Gebaseerd op een ontwerp dat qua essentie niet heel ingewikkeld is, maar wel slim en flexibel.

Het aanpassingsvermogen van gebouwen is de mate waarin een gebouw in staat is om te voldoen aan veranderende behoeften en eisen. Bijvoorbeeld door veranderende gebruiksbehoeften (van kantoorgebouw naar woningen), een hogere of lagere gebruiksintensiteit of door nieuwe technologische eisen. De opdrachtgever wil in de nieuwbouw anticiperen op veranderende vraag en zoekt een gebouwconcept dat toekomstbestendig is met voldoende flexibiliteit.

In het ontwerpproces kijken we nadrukkelijk naar de toepassing van biobased en circulaire materialen. Met behulp van computational solutions, waarbij we onze diepgaande technische expertise combineren met krachtige, digitale data analyse, kan een scala aan ontwerpopties en (materiaal)combinaties worden bepaald. Dit biedt het ontwerpteam en de opdrachtgever een sturingsinstrument bij het maken van de meest optimale ontwerpkeuze, gebaseerd op feiten.

 

Onze kracht - Digitalisering
Drie collega's in gesprek bij het koffiezetapparaat.

Welk project kunnen we voor u waarmaken?

Contact opnemen