Home » Impact » Minimaliseren footprint » Computational design solutions

Computational design solutions

Menselijke intuïtie ondersteund met krachtige, digitale data-analyse. Gestructureerd leren van het verleden door ontwikkelen op basis van echte resultaten; ABT verenigt diepgaande technische expertise met digitale middelen en methoden. Deze combinatie stelt ons in staat om gebouwen en hun data te verbinden met digitale modellen die betrouwbare resultaten en relevante inzichten produceren. Hiermee biedt ons Computational Solutions-team integrale oplossingen voor advies, ontwerp en systeemintegratie voor een duurzaam gebouwde omgeving.

Jelle en Joost met een model van de parametrische ontworpen canopy, nu is dit het kunstwerk 'De Kroon' in de tuin van ABT

Digitale omgevingen waarin ontwerpers, gebruikers, ontwikkelaars, eigenaars en dienstverleners fysieke activa kunnen beheren en controleren, zijn een realiteit. Dit geeft belanghebbenden steeds meer mogelijkheden om zowel het ontwerp als de beheersing en de operationele processen daaromheen te verbeteren. Tegenwoordig worden assets en processen in de gebouwde omgeving intelligenter, waardoor ze beter kunnen worden waargenomen en begrepen door belanghebbenden. Fysieke activa (of gebouwen) produceren data die, als ze op een gebruikersvriendelijke wijze worden gepresenteerd, cruciaal zijn voor effectieve besluitvorming.

Digitale ondersteuning en digitale oplossingen in het ontwerp, de constructie, renovatie of in de operationele processen zijn essentieel om uw doelen te behalen. Volledig CO2-neutraal opereren én hierover rapporteren bijvoorbeeld, is alleen mogelijk als u in het bezit bent van alle relevante data over de processen en prestaties van uw fysieke activa. Het integreren van al deze data in onze digitale modellen biedt waardevolle inzichten, die anders mogelijk verloren waren gegaan in losstaande systemen.

 

Digitalisering bij ABT