Home » Impact » Minimaliseren footprint » Computational design solutions

Computational design solutions

Menselijke intuïtie ondersteund met krachtige, digitale data-analyse. Gestructureerd leren van het verleden door ontwikkelen op basis van echte resultaten; ABT verenigt diepgaande technische expertise met digitale middelen en methoden tot computational design solutions. Deze combinatie stelt ons in staat om gebouwen en hun data te verbinden met digitale modellen die betrouwbare resultaten en relevante inzichten produceren. Hiermee biedt ons Computational Solutions-team integrale oplossingen voor advies, ontwerp en systeemintegratie voor een duurzaam gebouwde omgeving.

Jelle en Joost met een model van de parametrische ontworpen canopy, nu is dit het kunstwerk 'De Kroon' in de tuin van ABT

Digitale omgevingen waarin ontwerpers, gebruikers, ontwikkelaars, eigenaars en dienstverleners fysieke activa kunnen beheren en controleren, zijn een realiteit. Dit geeft belanghebbenden steeds meer mogelijkheden om zowel het ontwerp als de beheersing en de operationele processen daaromheen te verbeteren. Tegenwoordig worden assets en processen in de gebouwde omgeving intelligenter, waardoor ze beter kunnen worden waargenomen en begrepen door belanghebbenden. Fysieke activa (of gebouwen) produceren data die, als ze op een gebruikersvriendelijke wijze worden gepresenteerd, cruciaal zijn voor effectieve besluitvorming.

Digitale ondersteuning en digitale oplossingen in het ontwerp, de constructie, renovatie of in de operationele processen zijn essentieel om uw doelen te behalen. Volledig CO2-neutraal opereren én hierover rapporteren bijvoorbeeld, is alleen mogelijk als u in het bezit bent van alle relevante data over de processen en prestaties van uw fysieke activa. Het integreren van al deze data in onze digitale modellen biedt waardevolle inzichten, die anders mogelijk verloren waren gegaan in losstaande systemen.

 

Digitalisering bij ABT

Projecten

DOMunder

DOMunder

In het hart van Utrecht zijn de overblijfselen van 2000 jaar Nederlandse geschiedenis verborgen onder het Domplein. Het nieuwe ondergrondse publiekscentrum DOMunder biedt bezoekers de kans de fascinerende Utrechtse historie ondergronds te beleven. Archeologische overblijfselen zijn zichtbaar en zelfs aan te raken. Op 2 juni 2014 opende deze unieke plek haar deuren.
Montevideo

Montevideo

Montevideo

Op de Wilhelminapier is één van de hoogste woon-/ werktorens van Nederland gerealiseerd. Het gebouw bestaat uit 44 verdiepingen en bevat 192 woningen met 54 verschillende woontypes. ABT was verantwoordelijk voor de hoofddraagconstructie en geotechnische advisering.

Nationaal Militair Museum

Nationaal Militair Museum

Op het terrein van de voormalige vliegbasis Soesterberg is in 2014 het Nationaal Militair Museum geopend. Het museum huisvest collecties van het Legermuseum uit Delft en het Militair Luchtvaartmuseum uit Soesterberg. In opdracht van Heijmans ontwierp Felix Claus Dick van Wageningen Architecten een museum met een bijzonder groot dakoppervlak. ABT ontwierp onder andere de staalconstructie van het dak.

Naturalis Biodiversity Center

Naturalis Biodiversity Center

Een iconisch museumgebouw, met een gevel die zo ontworpen en gemodelleerd is dat beton ‘zijdezacht’ lijkt. In opdracht van Neutelings Riedijk Architecten verzorgde ABT het bouwkundig ontwerp, de bouwdirectie, de 3D-digitalisatie en het technisch ontwerp van de uniek gevel van Naturalis. De betonnen reliëfsculpturen zijn naar ontwerp van Iris van Herpen.