Jelle Roks
Home » Specialisten » Jelle Roks

Jelle Roks

BIM-specialist
Contact +31 (0)6 127 745 87
j.roks@abt.eu
Kennisgebieden
"Vanuit mijn rol als informatiespecialist probeer ik helemaal op te gaan in de projecten en zo zoveel mogelijk problemen en oplossingen aan elkaar te koppelen."

Even voorstellen

Ik ben Jelle Roks en ABT’er sinds de zomer van 2013. Naast mijn sportieve leven als zwemmer en  triatleet werk ik als BIM-specialist bij ABT, waar ik mijn passie voor digitalisering en duurzame vooruitgang volledig kan benutten. Ik heb Bouwkunde gestudeerd aan de Hogeschool Arnhem en Nijmegen en ben afgestudeerd in de richting Constructie en Architectuur. Ik ben begonnen als constructief modelleur en tijdens de eerste drie jaar heb ik de studie Beton- en Staalconstructeur aan de HTI (Hoger Technisch Instituut) gevolgd.

Wat ik doe bij ABT

Tijdens mijn werk probeer ik altijd het beste uit het project, maar vooral uit de mensen te halen. Zo ben ik onderdeel van de ABT Academy waarbij we elk jaar weer een mooi programma neerleggen van trainingen en workshops voor onze collega’s. Binnen projecten staat voor mij de integrale ontwerpoplossing boven monodisciplinaire oplossingen. We hebben een enorme opgave op het gebied van duurzaam bouwen welke alleen integraal als collectief tussen opdrachtgever, ontwerper en adviseurs opgelost kan worden. Vanuit mijn rol als informatiespecialist probeer ik helemaal op te gaan in de projecten en zo zoveel mogelijk problemen en oplossingen aan elkaar te koppelen.

Mijn toekomstdroom

In een ideale wereld weet iedereen welke impact je hebt op je naaste en de gebouwde omgeving. De essentie zou moeten zijn dat deze impact een positieve lading moet hebben. Daarbij maakt het niet uit of je constructeur, modelleur of onderdeel bent van de interne organisatie. Voor mij is daarbij belangrijk dat elk project een beter prototype is dan de vorige, zowel voor de klant als voor de planeet.