Gertjan Peters
Home » Specialisten » Gertjan Peters

Gertjan Peters

Adviseur façades & glass
Contact +31 (0)26 368 3309
g.peters@abt.eu
Kennisgebieden
"Ik geloof dat gevels in de nabije toekomst transformeren van een harde binnen-buitenscheiding tot een zachte zintuigelijke overgang, waarbij alle je voordelen van buiten binnen gaat ervaren."

Even voorstellen

Ik werk als adviseur façades en glass bij ABT en mijn persoonlijke passie en drijfveer ligt op het gebied van duurzaamheid en innovatie. Begin 2019 koos ik voor ABT, dit leidde tot een fantastische nieuwe baan. Hiervoor werkte ik bijna twintig jaar voor Brakel Atmos (het huidige Kingspan Light&Air). Ik kende ABT al vijftien jaar vanuit een samenwerking op projecten zoals bijvoorbeeld Forum Coolsingel en Naturalis Leiden. Ik wilde graag in de adviessector gaan werken om mijn ambities waar te. ABT was dan ook mijn eerste keus als ingenieursbureau.

Wat ik doe bij ABT

Als trekker van de kennisgroep Façades&Glass kan ik volop werken aan mijn ambities en drijfveren. Ik richt me hierbij  op het ontwerp van gevels en daken van de eerste ontwerpschets tot en met het uitvoeringsontwerp. Ook schadeonderzoek maakt deel uit van mijn werkzaamheden. Daarnaast houd ik me bezig met de vraag hoe we biobased materialen en natuurinclusiviteit kunnen integreren in onze ontwerpen. samen met het spanningsveld tussen enerzijds de maakbaarheid en haalbaarheid van een ontwerpen anderzijds de ambities van opdrachtgevers en architecten maakt de rol van adviseur enorm boeiend. Elke dag mag ik leren en kan ik mijn eigen kennis delen en toepassen.

Mijn toekomstdroom

Ik geloof dat gevels in de nabije toekomst transformeren van een harde binnen-buitenscheiding tot een zachte zintuigelijke overgang, waarbij alle je voordelen van buiten binnen gaat ervaren. Kernwaarden hierbij zijn modulair, de-/hermonteerbaar, duurzaam, circulair, biobased en innovatief. Daar draag ik als adviseur graag aan bij!