Mark Verbaten
Home » Specialisten » Mark Verbaten

Mark Verbaten

Senior specialist civiele techniek
Contact +31 (0)6 135 936 66
m.verbaten@abt.eu
Kennisgebieden
"Nieuwe betonsoorten en alternatieve wapeningsmaterialen, maar ook nieuwe rekenmethoden en toepassingsmogelijkheden zorgen ervoor dat ik me het jongetje in de snoepwinkel voel."

Even voorstellen

Mijn naam is Mark Verbaten. Ik ben in m’n element als ik op een ‘Sherlock Holmes’ achtige wijze technische problemen aan het oplossen ben. De betonwereld is volop in ontwikkeling. Nieuwe betonsoorten en alternatieve wapeningsmaterialen, maar ook nieuwe rekenmethoden en toepassingsmogelijkheden zorgen ervoor dat ik me het jongetje in de snoepwinkel voel.

Wat doe ik bij ABT

Ik ben als ‘trekker’ van de kennisgroep betonspecials bezig met het opleiden van jonge specialisten en het initiëren van nieuwe ontwikkelingen en innovatietrajecten. Ik ben gespecialiseerd in het achteraf versterken van betonconstructies met behulp van koolstoflijmwapening en daarnaast actief betrokken bij de ontwikkeling van normen en richtlijnen. CUR aanbeveling 127 met ‘slimme brekermaterialen’ is onder mijn voorzitterschap tot stand gekomen. Om het veilige gebruik en de toepassing van CO2 arme betonsoorten te bevorderen, zit ik de NEN werkgroep ‘Construeren met Alternatieve Betonsoorten’ voor. Het doel is om de constructieve eisen en onderzoeken, die nodig zijn om tot een veilige constructie te komen, uniform op te stellen. Dit is een belangrijke stap om de doelstellingen in het betonakkoord -klimaatneutraal in 2030- te kunnen verwezenlijken.

Mijn toekomstdroom

Beton is een enorm veelzijdig materiaal en biedt veel mogelijkheden. Dit zorgt er echter ook voor dat het materiaal niet altijd op de meest ideale wijze wordt ingezet. Mijn droom is dat de kennis en ervaring zodanig zijn toegenomen dat beton op de meest efficiënte wijze wordt toegepast. Rekening houdend met uitvoering, duurzaamheid, circulariteit en kosten. Waarbij we slim inzetten op geavanceerde rekenmethoden en duurzame wapeningsmaterialen.