Home » Nieuws » ABT Magazine – mei 2023
15-05-2023

ABT Magazine – mei 2023

ABT Magazine mei 2023
Ons nieuwe magazine is uit! Met een nieuwe, opgefriste vormgeving biedt deze jubileumeditie een scala aan inspirerende artikelen over ‘toekomstbestendig bouwen’.

70 jaar Grensverleggend waarmaken. We blikken terug langs een tijdlijn met onze belangrijkste ontwikkelingen vanaf 1953. Sander Dorleijn legt uit waarom ABT de focus houdt op innovatie, techniek en samenwerking. “Wil je maximaal relevant zijn, dan moet je vooroplopen in innovatie.”

Jacqueline Cramer, voorzitter Betonakkoord en collega Niki Loonen, adviseur duurzame betontechnologie, gaan in gesprek over het plan ‘Beton reinvented’ en de impact van de subsidie uit het Nationaal Groeifonds. “Nederland kan mondiaal koploper in duurzaam beton worden.”

CO2-gestuurd ontwerpen, modulaire en industriële concepten ontwikkelen en biobased materialen toepassen. Het kan, zeggen adviseur Gertjan Peters, ontwikkelaar Karin Kuipers en transitiemaker Norbert Schotte. Sterker: het gebeurt al.

Carbon based design met biobased materialen. Kiezen voor biobased is kiezen voor producten die CO2 kunnen vasthouden. Die zijn echter extra gevoelig voor vocht, schimmels, insecten en erosie. Hoe maak je de juiste keuzes en wat zijn de bouwfysische en constructieve aandachtspunten?

Verduurzaming en hergebruik van bestaande gebouwen is het thema in artikelen over Paleis van Justitie Den Haag, de Groene Toren in het Bajeskwartier en het Aardwetenschappengebouw van de Universiteit Utrecht.

Lees hier het ABT Magazine:

Wilt u voortaan een gedrukt exemplaar van ons magazine ontvangen? Stuur een e-mail met naam en adres naar communicatie@abt.eu.