Home » Nieuws » ABT ontwerpt mee aan NIO House Rotterdam
23-03-2023

ABT ontwerpt mee aan NIO House Rotterdam

Deze week opent het eerste NIO House van Nederland in het centrum van Rotterdam. In nauwe samenwerking met MVRDV verzorgde ABT het technisch ontwerp en het ontwerpmanagement.

Het NIO House is bedoeld om consumenten op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met het merk NIO en zo een community op te bouwen.  In dit ‘experience center’ van 650 m2 kunnen bezoekers een drankje doen in het NIO Café, kinderen laten spelen, een vergaderplek reserveren, events bijwonen en zelf organiseren én de drie modellen bekijken van de NIO elektrische auto’s.

Sicco de Haas, ontwerpleider: “Dit was vooral een uitdagende opdracht omdat de tijd tot de geplande opening beperkt was. MVRDV heeft ons gevraagd om mee te ontwerpen, tot en met de uitwerking van het hele technisch ontwerp en het ontwerpmanagement. Door de installaties op een slimme manier in de wanden te verwerken, hebben we het plafond vrij kunnen houden.“

De grote puien in de gevel zijn vervangen voor slanke stalen kozijnen waardoor het oorspronkelijke ontwerp van het pand weer in ere is hersteld. De pui van 5,5 m breed bij het café kan helemaal open.

Op dit moment zijn er drie NIO Houses in Europa; de komende maanden volgen er meer.

Meer weten? NIO House, Meent 80-84, Rotterdam.

 

Beeld: Ossip van Duivenbode