Home » Nieuws » Bijzondere vermelding ‘Koploper Duurzaamheid’ voor Niki Loonen
02-06-2023

Bijzondere vermelding ‘Koploper Duurzaamheid’ voor Niki Loonen

Bijzondere vermelding voor Niki Loonen 'Koploper duurzaamheid'
Senior adviseur Niki Loonen ontving op De Dag van de Constructeur de eervolle vermelding ‘Koploper Duurzaamheid’. Een bijzondere blijk van waardering vanuit de constructeurssector.

In de gehele sector is duurzaamheid het thema voor de komende jaren. De jury van de prijs Constructeur van het Jaar wilde daarom dit jaar een van de kandidaten op dit gebied een bijzondere vermelding geven.

Maatschappelijke relevantie

De jury: “Als adviseur heeft Niki Loonen vele technische rollen vervuld. Het materiaal beton vormt in zijn loopbaan een rode draad. Hij heeft een sterke drive om bij te dragen aan de verduurzaming van beton, vanuit de overtuiging dat we voorlopig ook niet zonder kunnen. Dat zijn inspanningen op dat gebied, onder andere samen met Voorbij Prefab, niet onopgemerkt zijn gebleven, blijkt wel uit het feit dat alle juryleden hem een topscore toekenden op het aspect maatschappelijke relevantie. We vinden het daarom gerechtvaardigd om hem te belonen met de bijzondere vermelding ‘Koploper Duurzaamheid’ bij deze editie van de Constructeur van het Jaar.”

De Dag van de Constructeur is een initiatief van VNconstructeurs en wordt samen met de KPE Groep georganiseerd.

Inzet voor verduurzaming beton

Niki Loonen werkt sinds 1999 bij ABT en heeft vele technische rollen vervuld: die van inspecteur, tekenaar, constructeur, geotechnicus, betontechnoloog, innovator, projectleider, acquisiteur, gerechtelijk deskundige en (lijn)manager. Zijn kennis over beton deelt hij door middel van publicaties, presentaties en via zijn rol als docent bij de Betonvereniging. Hij zet zich momenteel in voor het Betonakkoord. De bedrijven van het Betonakkoord zet zich in voor de verduurzaming van beton, gericht op CO2-reductie, circulaire economie, innovatie en onderwijs, en natuurlijk kapitaal.

Als teamspeler enthousiasmeert deze “Koploper Duurzaamheid” zijn collega’s in de weg naar ‘zero impact’ beton. Hij werkt veel samen met andere bedrijven, zoals Voorbij Prefab, die hetzelfde doel nastreven.

Beeld: © René van den Burg