Home » Nieuws » Rechtbank Zwolle weer volledig functioneel na vloerenversterking
02-06-2022

Rechtbank Zwolle weer volledig functioneel na vloerenversterking

Rechtbank Zwolle
Deze week is het versterkingsproject van rechtbank Zwolle afgesloten. De breedplaatvloeren op de bovenste drie verdiepingen, totaal 11.000 m2 bvo, zijn versterkt met lijmwapening.

Het gebouw is nu weer volledig in functie. We kijken terug op een plezierige samenwerking in het team van hoofdaannemer Balm en Hegeman Bouw & Infra, in opdracht van Rijksvastgoedbedrijf. ABT verzorgde het constructief ontwerp, en beoordeelde de bouwfysica, brandveiligheid en bouwkundige afwerking.

Omdat het hier gaat om een gebouw met een kritische functie, stond tijdens de uitvoeringsperiode voorop dat de gebruikers van de rechtbank ongehinderd konden doorwerken. Werkzaamheden met geluidsoverlast werden buiten werktijden gepland. Bouwkundige en installatietechnische werkzaamheden vonden gefaseerd plaats zodat de functies van installaties, veiligheid en beveiliging in stand bleven. Bovendien is de lijmwapening hoogwaardig afgewerkt waardoor de visuele impact van de versterking minimaal is.

Volledige functioneel

Het is een van de eerste versterkingsprojecten van Rijksvastgoedbedrijf. Na de instorting van de parkeergarage in Eindhoven door een constructieve tekortkoming van de breedplaatvloeren onderzocht het Rijksvastgoedbedrijf in welke gebouwen in haar vastgoedportefeuille breedplaatvloeren zijn toegepast. Op basis hiervan werd voor enkele gebouwen aangepast gebruik geadviseerd, waaronder ook de rechtbank Zwolle. Na afronding van de herstelwerkzaamheden beschikt de huisvesting van de Rechtbank weer over zijn volledige functionaliteit.

Beeld © Dirk Verwoerd