Home » Nieuws » Voorjaarseditie ABT Magazine uit!
26-06-2024

Voorjaarseditie ABT Magazine uit!

Voor deze thema-uitgave Industrie en logistiek vroegen we een aantal opdrachtgevers hun visie op de sector en hun ambitie.

Passend in hun mondiale strategie van extreme efficiëntie en duurzaamheid bouwt NewCold in Dinteloord een vrieshuis ontworpen als een geïntegreerde machine. ABT leverde het integrale technisch ontwerp.

Logistiek vastgoed marktleider Prologis stelt zich tot doel om voor 2040 alle (ver)nieuwbouw met minimaal 90% CO2-reductie te realiseren. Sander Griffioen legt in dit artikel zijn aanpak uit.

Voorbij Prefab slaagde er in, in samenwerking met ABT, om CO2-neutraal beton te maken in een ultramoderne fabriek. De zoektocht naar andere wegen naar duurzaamheidswinst gaat door.

Bouwbedrijf Cordeel Group wil in 2027 helemaal CO2-neutraal zijn. Het gaat om luisteren en empathie. Door ‘de vraag achter de vraag’ te stellen’ krijg je echt door waar het de klant om gaat.

Daarnaast een concreet project voor ’s werelds grootste monopilefabriek van SIF. Voor de mobiele portaalkranen ontwierp ABT een slanke aanrijdbeveiliging die meebeweegt en energie absorbeert als er iets gebeurt.

Senior adviseur Niki Loonen schetst de ontwikkeling van de destijds vieze fabriek naar de moderne fabriek: een high tech, stille en opgeruimde omgeving dankzij automatisering en robotisering. Hij verwacht dat AI deze ontwikkeling zal versnellen.

Tot slot staan Uri Gilad, Micha Wijngaarde, Kitty Huijbers en Michiel IJskes stil bij het bijzondere ontwerpproces voor het Nationaal Holocaust Museum.

Lees hier het ABT Magazine:

Wilt u voortaan een gedrukt exemplaar van ons magazine ontvangen? Stuur een e-mail met naam en adres naar communicatie@abt.eu.