Home » Nieuws » Voorlopig ontwerp nieuwe Bravis ziekenhuis afgerond
03-11-2023

Voorlopig ontwerp nieuwe Bravis ziekenhuis afgerond

Bravis ziekenhuis entree
Met het voorlopig ontwerp wordt steeds duidelijker hoe het nieuwe Bravis ziekenhuis in Roosendaal eruit komt te zien.

Zes maanden lang werkten architectencombinatie Team aan de Schie, installatieadviseur Deerns, landschapsarchitect BoschSlabbers en ABT hieraan. Naast een verdere invulling van de plattegronden zijn de plannen voor onder andere het interieur, de gevelbekleding en de directe omgeving een stuk concreter geworden. Het nieuwe ziekenhuis wordt niet alleen een prettige werkomgeving, maar ook een duurzaam gebouw met veel aandacht voor digitale zorg. Daarnaast zijn op het terrein mogelijkheden voor ketenpartners.

In het ontwerp van het nieuwe ziekenhuis heeft Bravis zijn ambities uit de visie 2030 nadrukkelijk meegenomen. Denk daarbij aan eigen regie voor patiënt en medewerker, ruimte voor samenwerking met zorgpartners in de regio en digitalisering. Daarnaast waren de medewerkers van het ziekenhuis en andere stakeholders nauw betrokken bij het ontwerpproces.

Het nieuwe ziekenhuis wordt energiezuinig, gasloos en duurzaam. Bovendien komt Bravis te liggen in een fraaie parkachtige omgeving met heel veel groen en mogelijkheden tot bewegen.

Het vervolg

De komende maanden gaat het ontwerpteam aan de slag met het definitieve ontwerp. De definitieve ontwerpfase loopt tot de zomer van 2024, waarna definitieve besluitvorming plaatsvindt.

Op de website van het Bravis ziekenhuis staan de belangrijkste uitgangspunten en impressies uit het voorlopig ontwerp op een rij.

Beeld © architectencombinatie Team aan de Schie