Home » Nieuws » ABT Magazine – december 2021
14-12-2021

ABT Magazine – december 2021

ABT Magazine dec 2021
Toenemende verstedelijking maakt het ruimtegebruik in steden – en vooral stedelijke verdichting - een actueel thema. Ook in deze editie van ons magazine. Wat kun je verwachten?

Duurzaam verdichten doe je integraal en samen. Peter Mensinga,  klimaatontwerper en duurzaamheidsstrateeg, gaat in een uitgebreide verkenning in op duurzaam verdichten en o.m. het grote belang van daken. Die ‘verborgen’ ruimte in de stad blijft vaak (nog) ongebruikt.

Een Paris Proof rijksmonument. Frank Maas van EDGE en Sander Dorleijn lichten toe hoe in twee jaar tijd en op een krappe binnenstedelijke locatie in Maastricht het nieuwe, hyper duurzame hoofdkantoor van DSM gerealiseerd gaat worden.

De HoutKern Bouwmethode. Een circulair concept om snel en duurzaam woningen in hout te bouwen, ontwikkeld samen met de Noordereng Groep. Diana de Krom is vanaf het begin bij de ontwikkeling betrokken en schetst de mogelijkheden voor dit nieuwe woningconcept.

Circulair bouwen met modulair betoncasco. ABT, CascoTotaal en KAAN Architecten ontwikkelden samen een duurzaam modulair bouwconcept in beton. Ideaal voor de verhuurdersmarkt. De drie partijen lichten toe waar en hoe dit concept past op de vraag.

Iconische stadskerken als energiebron. In een prijsvraag van de Rijksbouwmeester en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed wist een talententeam van ABT en externe ontwerpers met hun energieneutrale glazen paviljoens de eindronde te bereiken.

Integraal advies bij aanleg Windplanblauw. ABT-dochter Windbase adviseert opdrachtgever SwifterwinT op alle civieltechnische contracten van het project. Package manager civiel Paul Schraven van Windbase legt uit wat die rol omvat en in de praktijk betekent.

Depot Boijmans van Beuningen: Gesamtkunstwerk en wereldprimeur. Begin november opende koning Willem-Alexander het nieuwe kunstwalhalla. Een beeldrapportage.

Werken aan waterveiligheid in Limburg. Het werk in Heel en Beesel wordt uitgevoerd door Combinatie Dijkverversterking Heel & Beesel (Mourik Infra en FL). Ontwerpleider Jan-Willem Bardoel stuurt alle ontwerpende partijen binnen het project aan en vertelt o.m. over een nieuwe dijkontwerp applicatie.

Walter Spangenberg neemt afscheid met symposium en oeuvreprijs. Een korte terugblik.

Download het magazine hier. Online lezen? Dat kan hieronder! Voortaan standaard een gedrukt exemplaar van ons magazine ontvangen? Stuur een e-mail met naam en adres naar communicatie@abt.eu.

ABT Magazine