Home » Nieuws » Alle seinen op groen voor renovatie Haags Historisch Museum
25-06-2024

Alle seinen op groen voor renovatie Haags Historisch Museum

De gemeenteraad stemde 20 juni in met de plannen, ontworpen door DP6 i.s.m. Haags Historisch Museum. Het doel: het museum haar functie als plek voor ontmoeting en debat teruggeven.

Vanuit dit 17e-eeuws stadspaleis aan de Hofvijver vertelt het Haags Historisch Museum de unieke geschiedenis van de stad. Het gebouw voldoet echter niet meer aan de eisen van deze tijd. Er is geen goede ontvangst en een gebrek aan hoogwaardige tentoonstellingsruimten, de routing is onduidelijk, de installaties zijn verouderd en niet duurzaam én het gebouw is niet goed verbonden met het centrum van Den Haag.

In het toekomstig museum komt een nieuwe publieksentree, met een herkenbaar en uitnodigend gezicht naar de stad en een transparante, multifunctionele ontvangsthal. Bovendien wordt de routing beter: de verschillende tentoonstellingszalen worden via doorgangen en doorkijkjes ook visueel met elkaar verbonden en bieden een prachtig uitzicht over de Hofvijver.

Wij verzorgen in dit project het constructieadvies en de fundatie/geotechniek. Het respecteren van de monumentale waarde van het museum en het bouwen op een postzegel in de binnenstad maken de opgave uitdagend en interessant. Na de zomer start de uitvoering.