Diana de Krom
Home » Specialisten » Diana de Krom

Diana de Krom

Projectleider circulaire constructies
Contact +31 (0)6 12 43 21 43
d.d.krom@abt.eu
Kennisgebieden
"Mijn toekomstdroom is een circulaire wereld. Het liefst veel en veel eerder dan in 2050. Als ingenieurs hebben we daarin een belangrijke rol. Het is belangrijk dat we samenwerken in de gehele keten en ons technische verhaal zo duidelijk mogelijk overbrengen aan anderen."

Even voorstellen

Ik ben Diana de Krom en ik ben projectleider circulaire constructies. Nederland wil in 2050 circulair zijn en ik wil daarin bijdragen met mijn kennis van circulaire constructies. Daaronder versta ik renovatie van bestaande bouw, nieuwe constructies van recyclede of biobased materialen, constructies met een hoge losmaakbaarheid of constructies opgebouwd uit modules. Sinds 2001 werk ik bij ABT als projectleider constructies. Ik ben gestart met een opleiding bouwkunde aan de HTS. Daarna heb ik civiele techniek gestudeerd aan de TU in Delft. Door mijn dubbele opleiding heb ik een brede kennisbasis en kan zowel praktisch als theoretisch denken. Ik ben iemand die graag creatief denkt en ik ben ook een doener. Die combinatie maakt dat ik innovaties ook weet te realiseren.

Wat ik doe bij ABT

Ik ben afgestudeerd in staalconstructies. Bij mijn vorige werkgever heb ik me gespecialiseerd in glasconstructies en lichte constructies. Bij ABT heb ik in een hele brede gewerkt zin aan constructies. Van kunstwerken tot de ondergrondse uitbreidingen en renovatie van het Mauritshuis en de ontwikkeling van de HoutKern-module. De laatste jaren ben ik me steeds meer bewust geworden van het feit dat we zorgvuldig moeten omgaan met energie en grondstoffen en ben ik me meer en meer gaan specialiseren in circulaire constructies. U kunt me altijd bellen voor vragen over circulaire constructies, maar ook voor innovatieve vraagstukken.

Mijn toekomstdroom

Mijn toekomstdroom is een circulaire wereld. Het liefst veel en veel eerder dan in 2050. Als ingenieurs hebben we daarin een belangrijke rol. Het is belangrijk om gedegen kennis in te brengen en tegelijkertijd toch uit onze comfortzone te durven stappen. Daarnaast is het belangrijk dat we samenwerken in de gehele keten en dus dat we ons technische verhaal zo duidelijk mogelijk kunnen overbrengen aan anderen.

Depot Boijmans van Beuningen

Depot Boijmans van Beuningen

Depot Boijmans van Beuningen

In november 2021 opende zijne majesteit de koning het walhalla voor kunst en collectiebeheer: Depot Boijmans Van Beuningen. Alle 151.000 objecten toegankelijk voor publiek op één locatie en onder één dak. Een wereldprimeur! Onze façade-adviseurs stonden MVRDV bij in de zoektocht naar de beste uitvoeringsmethode voor de spectaculaire gevel. Daarnaast ondersteunden we bij de bouwkundige uitwerking van het gehele gebouw.

Fenixloodsen Rotterdam Katendrecht

Fenixloodsen Rotterdam Katendrecht

In de Rotterdamse wijk Katendrecht, aan de Rijnhaven, staan de Fenixloodsen. Omstreeks 1920 waren dit de grootste havenopslagloodsen van de wereld. In opdracht van Heijmans Vastgoed B.V. ontwikkelde Mei architects and planners in en boven 'Fenixloods 1' een gemengd programma met woningen, opleidingen, retail en een parkeergarage.
Het Mauritshuis

Het Mauritshuis

Het Mauritshuis

Het Mauritshuis is met zijn schilderijen, zoals het Meisje met de Parel van Johannes Vermeer en de Anatomische les van Rembrandt, een belangrijke toeristische trekpleister in Den Haag. In opdracht van Stichting Koninklijk Kabinet van Schilderijen Mauritshuis Den Haag, ontwierp Hans van Heeswijk architecten een royale ondergrondse entreehal die het Mauritshuis verbindt met het tegenoverliggend pand aan het Plein.
Circulaire gebouwen en infrastructuur nu

The Natural Pavilion

The Natural Pavilion

Met The Natural Pavilion laat ABT samen met een consortium van bijna twintig Nederlandse bedrijven zien dat het nu al mogelijk is om op industriële schaal volledig circulair, biobased, energieneutraal en in nauwe samenhang met de natuur woningen, scholen en kantoren te bouwen.
Stadhuis Den Helder

Stadhuis Den Helder

Stadhuis Den Helder

In september 2023 opende het nieuwe stadhuis van Den Helder op de marinewerf Willemsoord. Dit nieuwe ‘Huis van de Stad’ is gerealiseerd in twee oude pakhuizen op de marinewerf. Het is een ontwerp van Van Hoogevest Architecten en Office Winhov. ABT adviseerde op het gebied van constructie en geotechniek.