Diana de Krom
Home » Specialisten » Diana de Krom

Diana de Krom

Projectleider circulaire constructies
Contact +31612432143
d.d.krom@abt.eu
Kennisgebieden
"Mijn toekomstdroom is een circulaire wereld. Het liefst veel en veel eerder dan in 2050. Als ingenieurs hebben we daarin een belangrijke rol. Het is belangrijk dat we samenwerken in de gehele keten en ons technische verhaal zo duidelijk mogelijk overbrengen aan anderen."

Even voorstellen

Ik ben Diana de Krom en ik ben projectleider circulaire constructies. Nederland wil in 2050 circulair zijn en ik wil daarin bijdragen met mijn kennis van circulaire constructies. Daaronder versta ik renovatie van bestaande bouw, nieuwe constructies van recyclede of biobased materialen, constructies met een hoge losmaakbaarheid of constructies opgebouwd uit modules. Sinds 2001 werk ik bij ABT als projectleider constructies. Ik ben gestart met een opleiding bouwkunde aan de HTS. Daarna heb ik civiele techniek gestudeerd aan de TU in Delft. Door mijn dubbele opleiding heb ik een brede kennisbasis en kan zowel praktisch als theoretisch denken. Ik ben iemand die graag creatief denkt en ik ben ook een doener. Die combinatie maakt dat ik innovaties ook weet te realiseren.

Wat ik doe bij ABT

Ik ben afgestudeerd in staalconstructies. Bij mijn vorige werkgever heb ik me gespecialiseerd in glasconstructies en lichte constructies. Bij ABT heb ik in een hele brede gewerkt zin aan constructies. Van kunstwerken tot de ondergrondse uitbreidingen en renovatie van het Mauritshuis en de ontwikkeling van de HoutKern-module. De laatste jaren ben ik me steeds meer bewust geworden van het feit dat we zorgvuldig moeten omgaan met energie en grondstoffen en ben ik me meer en meer gaan specialiseren in circulaire constructies. U kunt me altijd bellen voor vragen over circulaire constructies, maar ook voor innovatieve vraagstukken.

Mijn toekomstdroom

Mijn toekomstdroom is een circulaire wereld. Het liefst veel en veel eerder dan in 2050. Als ingenieurs hebben we daarin een belangrijke rol. Het is belangrijk om gedegen kennis in te brengen en tegelijkertijd toch uit onze comfortzone te durven stappen. Daarnaast is het belangrijk dat we samenwerken in de gehele keten en dus dat we ons technische verhaal zo duidelijk mogelijk kunnen overbrengen aan anderen.