Home » Nieuws » Nieuwe ABT-uitgave: Milieu-impact gestuurd ontwerpen
10-10-2022

Nieuwe ABT-uitgave: Milieu-impact gestuurd ontwerpen

The Natural Pavilion
Tijdens de Dag van de Duurzaamheid op de ABT-kantoren lanceerde ABT de nieuwe uitgave ‘Milieu-impact gestuurd ontwerpen’.

Met dit boekje geeft ABT vanuit haar ervaring en expertise handvatten en inzichten om de milieu-impact van gebouwen te verlagen. We laten zien hoe ABT op gebouw-, element- en materiaalniveau doelbewust en gericht gebouwontwerpen op milieu-impact stuurt. Door het inzichtelijk en meetbaar maken van de milieu-impact van gebouwen komt de bouwsector stap voor stap tot schonere gebouwen. Op naar building zero impact!

De noodzaak om te bouwen met een zo laag mogelijke milieu-impact wordt steeds groter. Eveline Gootzen (constructeur): ‘Met dit boekje willen we meer bewustzijn creëren over de impact die je hebt aan het begin van het ontwerpproces. Er zijn op zoveel verschillende niveaus en met zoveel verschillende materialen mogelijkheden om de milieu-impact van je ontwerp te beperken. Hoe eerder je begint, hoe groter de impact’.

Milieu-Impact Monitor

Om het verlagen van de milieu-impact van gebouwen makkelijker te maken, heeft ABT de Milieu-Impact Monitor (MIM-tool) ontwikkeld, een tool waarmee de milieuprestatie van gebouwen meetbaar wordt gemaakt. Hiermee kun je actief en integraal sturen in het ontwerp op de milieu-impact en de MPG-eis (milieuprestatie van de toegepaste materialen voor de nieuwe woningen). In het boekje lees je hoe de MIM-tool kan helpen bij het verlagen van de milieu-impact van gebouwen, met daarbij voorbeelden en analyses.

Lees hier de uitgave ‘Milieu-impact gestuurd ontwerpen’
Wilt u liever een hardcopy versie ontvangen? Stuur dan een bericht naar communicatie@abt.eu.

Header © Scagliola Brakkee

Lancering Milieu-impact gestuurd ontwerpen