Home » Impact » Circulair in de toekomst » Circle betonmodules

Circle betonmodules

Modulair bouwen op basis van een geoptimaliseerd betoncasco van 35 m². Geschikt als studio, horizontaal gekoppeld tot appartement of verticaal gestapeld tot eengezinswoning. Dit bouwconcept Circle, ontworpen door CascoTotaal, KAAN Architecten en ABT, biedt corporaties en gemeentes een robuuste en snel te realiseren oplossing voor de stijgende vraag naar kleinere en flexibele woningen. Met een hoogwaardige kwaliteit, circulair op alle niveaus, een kortere bouwtijd en tot 20% lagere bouwkosten dan traditionele bouw.

Door de krapte op de woningmarkt zoeken gemeentes en woningcorporaties naar nieuwe mogelijkheden om sneller méér huizen te bouwen. Starters, statushouders, doorstromers – bij uiteenlopende groepen is de nood hoog. Grondopties zijn er voldoende, denk aan gemeentelijke grond die tijdelijk niet wordt gebruikt of een verouderd binnenstedelijk bouwblok dat vervangen moet worden.

Flexibel en comfortabel

Circle is zo ontworpen dat meerdere gebouwtypen mogelijk zijn met één flexibele basis. Van studio tot appartementencomplex. Zo kunnen we voor elke locatie en gebruiker een passende configuratie bieden. De modules zijn naar (veranderende) behoefte uit te breiden, te combineren, op te delen of weg te nemen. Het slimme ontwerp zorgt voor een luchtige woning met veel daglicht, en een gezond, regelbaar en comfortabel binnenklimaat.

Integraal, circulair en duurzaam

Circle is integraal ontworpen. Door woningbouw te benaderen vanuit een modulair systeem kijken we als bouwteam naar de integratie van een goed ontwerp, slimme bouw en efficiënte exploitatie. Hierbij focussen we op het beste resultaat en leveren we gegarandeerde kwaliteit tot zelfs ná de levensduur van het gebouw.

De gestandaardiseerde module maakt hoogwaardig hergebruik mogelijk. Door de scheiding van constructie, afbouw en installaties kunnen onderdelen goed en gemakkelijk worden hergebruikt.

Snelle realisatie en just-in-time delivery

De Circle-basismodule is een geoptimaliseerd 3D-betoncasco® van binnenmaat 9,6 meter lang en 3,6 meter breed, dat als één element in een 3D-mal wordt gestort. Een module is standaard voorzien van grote wandsparingen en een trapgatsparing. Elke module heeft een geïntegreerde funderingsbalk . Een Circle-casco kan dus rechtstreeks op funderingspalen worden geplaatst. Door de standaardisatie kan er uit voorraad geproduceerd en geleverd worden. Plaatsen van wel zestien modules per dag is mogelijk.

Benieuwd wat Circle voor uw project kan betekenen? Bekijk de site CascoTotaal of neem contact op met een van onze adviseurs.

CascoTotaal