Home » Nieuws » Feestelijke opening Tergooi MC door Zijne Majesteit de Koning
26-09-2023

Feestelijke opening Tergooi MC door Zijne Majesteit de Koning

Koning Willem-Alexander opende op 26 september 2023 het nieuwe Tergooi MC in Hilversum, hét ziekenhuis voor inwoners van de Gooi en Vechtstreek.

Met deze feestelijke handeling werd een vijfjarig proces van voorbereidingen, bouw en deelopleveringen afgerond. ABT was verantwoordelijk voor het contractmanagement, projectmanagement, bouwdirectie en toezicht op de nieuwbouw.

In het nieuwe kernziekenhuis is alle intensieve- en spoedzorg gecentraliseerd. In bijbehorend gebouw Tergooi MC Clinics vindt eerste lijn diagnostiek plaats, poliklinische zorg en kleine ingrepen. Het nieuwe ziekenhuis is kleiner dan de twee voormalige locaties in Hilversum en Blaricum samen.

Wolter Odding, raad van bestuur Tergooi MC: Wij hebben ons nieuwe ziekenhuis ingericht op de vraagstukken van de toekomst. We hebben dan ook een kleiner ziekenhuis gebouwd en samen met de regio gekeken hoe we de zorg zo goed mogelijk en zo dicht mogelijk bij de patiënt kunnen aanbieden, vaak letterlijk in de eigen woonkamer. Dankzij de hechte regiosamenwerking met onze partners is dat gelukt.’

Maarten Huisman, die als projectverantwoordelijke bij alle onderdelen betrokken was, kijkt terug op een intensieve samenwerking met de opdrachtgever en alle partijen. “Oorspronkelijk was het plan om te bouwen in twee fases. In 2019 ontstond een beter, sneller en goedkoper plan: in één keer nieuwbouw realiseren. Het eindresultaat is een compact, toekomstbestendig en duurzaam gebouw, waarin natuur en daglicht een belangrijke rol spelen. Een aangename omgeving dus voor patiënten, bezoekers en medewerkers.”

Wiegerinck, Royal HaskoningDHV, ABT, ptg advies en TallKing Results boden Tergooi MC ter ere van de opening een maquette aan van het bosrijke terrein met ziekenhuis, zorgkliniek, parkeergarage en ambulancepost. Op de foto v.l.n.r. Maarten Huisman, dr. Chris Schubart (voorzitter Medische Staf), Janneke Brink (voorheen raad van bestuur Tergooi), Hans den Hollander (voorheen raad van bestuur Tergooi MC), Wolter Odding (lid raad van bestuur Tergooi MC) en Jörn-Ole Stellmann (partner/architect Wiegerinck).