Home » Nieuws » Voormalige kweekschool in Amsterdam grondig gerenoveerd tot Nationaal Holocaustmuseum
09-08-2023

Voormalige kweekschool in Amsterdam grondig gerenoveerd tot Nationaal Holocaustmuseum

Twee historische panden in Amsterdam zijn gerenoveerd om in 2024 te openen als Nationaal Holocaustmuseum en gedenkplaats Hollandsche Schouwburg.

Een van de meest indrukwekkende plekken van Amsterdam sinds de Tweede Wereldoorlog is de Hollandsche Schouwburg. Tijdens de donkerste dagen van de Jodenvervolging gebruikten de nazi’s het voormalig theater als verzamelplaats voor de deportatie van joden naar de nazi-vernietingskampen in het oosten van Europa. De afgelopen jaren is het pand gerenoveerd, tezamen met de tegenovergelegen voormalige Hervormde Kweekschool, die hiervoor al was ingericht als tijdelijk Holocaustmuseum. Nu is het geheel up-to-date gemaakt om in 2024 te openen als Nationaal Holocaustmuseum en gedenkplaats Hollandsche Schouwburg en dat had wel wat voeten in de aarde.

Samen met architectenbureau Office Winhov verzorgde ABT de renovatie, waarbij wij verantwoordelijk zijn voor advies over de constructies, installaties, bouwfysica, brandveiligheid en akoestiek. Michiel IJskes en Kitty Huijbers zijn hierover geïnterviewd door Harmen Weijer voor RenovatieTotaal.

Meer weten? Lees hier het hele artikel.

RenovatieTotaal, juni 2023

Header Hollandsche Schouwburg: © Marijke Volkers