Kitty Huijbers
Home » Specialisten » Kitty Huijbers

Kitty Huijbers

Bouwfysicus
Contact +31 (0)6 126 364 36
k.huijbers@abt.eu
Kennisgebieden
"Het behouden van monumenten en markante gebouwen op een toekomstbestendige manier is een van de belangrijkste stappen naar een duurzame leefomgeving."

Even voorstellen

ABT werkt aan toonaangevende projecten waar ik graag mijn bijdrage aan wil leveren. De integrale werkwijze binnen ABT spreekt mij erg aan, het is mooi om te zien hoe verschillende disciplines elkaar aanvullen en versterken. Door mijn achtergrond als architect ben ik gewend met een integrale blik naar een opdracht te kijken. De techniek moet het gebouw en de gebruiker ondersteunen, en dat op een duurzame manier.

Wat ik doe bij ABT

Duurzaamheid zie ik niet als aparte discipline maar als integraal onderdeel van het ontwerpproces. Het gaat dan ook nadrukkelijk verder dan alleen energiezuinigheid maar gaat ook over materiaalgebruik, groen en biodiversiteit, klimaatadaptatie en sociale duurzaamheid.

Nadat ik jarenlang als ontwerper en projectleider op een architectenbureau heb gewerkt, kreeg ik in 2011 de kans om onderzoek te doen naar duurzaamheid in architectuur. Na het onderzoek heb ik het boek ‘Architectuur als klimaatmachine’ geschreven. Bij Nieman Raadgevende Ingenieurs heb ik mijn organisatietalent en mijn passie voor duurzaamheid bij elkaar gebracht en aan vele mooie gebouwen gewerkt.

Mijn toekomstdroom

Sinds maart 2019 werk ik bij ABT als adviseur bouwfysica en duurzaamheid aan uitdagende projecten. Dit zijn nieuwbouwprojecten maar ook steeds meer bestaande gebouwen. De geschiedenis van een gebouw is van meerwaarde voor de plek en de stad. Het behouden van monumenten en markante gebouwen op een toekomstbestendige manier is een van de belangrijkste stappen naar een duurzame leefomgeving.