Home » Nieuws » Tergooi MC Clinics opgeleverd
08-03-2023

Tergooi MC Clinics opgeleverd

Op 7 maart is het gebouw Tergooi MC Clinics opgeleverd. Het betreft het losstaande gebouw direct naast het nieuwe hoofdgebouw van Tergooi MC in Hilversum.

Een prachtige mijlpaal, want hiermee zijn nu alle gebouwen gerealiseerd die Tergooi MC per half mei van dit jaar in gebruik neemt. ABT was verantwoordelijk voor het projectmanagement, directievoering en het toezicht.

Breed scala aan zorg

Tergooi MC biedt in het gebouw Tergooi MC Clinics een breed scala aan zorg, van poliklinische consulten tot aan diagnostische onderzoeken. Gevestigd zijn er de poliklinische zorg van de specialismen dermatologie (inclusief Spatadercentrum), plastische chirurgie (en Hand- en Polscentrum), kaakchirurgie, KNO, medische psychologie, psychiatrie en oogheelkunde, de Diagnosestudio, het Esthetisch Medisch Centrum en de kantoren van een deel van de stafafdelingen van Tergooi MC.

Ontwerp en uitvoering

Tergooi MC heeft de grond onder het gebouw verkocht aan vastgoedinvesteerder Cofinimmo NV, gespecialiseerd in zorgvastgoed. Zij hebben het laten bouwen en Tergooi MC huurt het vervolgens. Het gebouw Tergooi MC Clinics is ontworpen door Wiegerinck, Deerns, Royal Haskoning/DHV en ptg. Het gebouw is gerealiseerd door Dura Vermeer / Trebbe en de Groot installatiegroep. ABT was verantwoordelijk voor het projectmanagement, directievoering en het toezicht. Het toezicht werd onder de verantwoordelijkheid van ABT uitgevoerd door BBC (Erwin Simmelink en Stan  van Alphen) en bbn (Ronald Schuil). Toezicht op de eerder opgeleverde  nieuwbouw was de rol van Onno Wennekes. Geert van der Pas was verantwoordelijk voor projectmanagement, directievoering en toezicht. Maarten Huisman is projectverantwoordelijke van de gehele Tergooi-campus.

Voorbeeld qua samenwerking

Het goed op elkaar ingespeelde bouwteam heeft bijgedragen tot het doorlopen van een soepel uitvoeringsproces.

Geert van der Pas: “Dit was écht een voorbeeldproject als het gaat om bouwteamsamenwerking. Samen hadden we één doel: een kwalitatief hoogwaardig gebouw binnen budget en op tijd opleveren. Dat is gelukt! Het geeft een goed gevoel als teamleden aangeven het oprecht jammer te vinden dat we klaar zijn.”

Esthetisch én duurzaam gebouw

Het gebouw heeft een uitstraling van leistenen, glas en hout en past bij het hoofdgebouw en de omgeving. Door het ontwerpen van een compact gebouw en het toepassen van de laatste technieken, konden de bouwpartners een gebouw realiseren met een verbruik van 68,52 kWh/m² fossiele energie per jaar. Dit komt overeen met 16,07 kg CO2/m² per jaar en levert hiermee een energielabel  A+++ op.

Per half mei 2023 in gebruik

Tergooi MC neemt het gebouw per 20 mei 2023 in gebruik, gelijk met het nieuwe hoofdgebouw. Het nieuwe Tergooi MC in Hilversum, hét ziekenhuis voor inwoners van de Gooi en Vechtstreek, is hiermee weer een stap dichterbij gekomen.

Het sluitstuk

Op basis van deze goede samenwerking gaat ABT met nagenoeg alle bouwteampartners door met het ontwerp en de realisatie van het sluitstuk van de Tergooi-campus, het F-gebouw. Hiervoor zullen twee bestaande ziekenhuisvleugels worden gerenoveerd en voorzien van een stuk nieuwbouw. In dit gebouw zullen o.a. laboratoria, mortuarium, grootkeuken, en diverse staffuncties gehuisvest worden.

Lees hier eerdere berichtgeving over Tergooi MC:

Beeld: © Tergooi