Cubix

Snel en flexibel bouwen kan ook elegant en duurzaam: ‘The Cubix Way’. Cubix is een modulair houtbouwsysteem dat snelheid en flexibiliteit verenigt met esthetiek en duurzaamheid. De Cubix-module is lichtvoetig en bestaat uit overwegend natuurlijke en circulaire materialen. Het bespaart circa 82% CO2 ten opzichte van traditionele utiliteitsgebouwen.

Volwaardige campus

Cubix-modules kunnen snel aaneengeschakeld worden met veel vrijheid in vorm, plaats en gebruik. Door de modules aan elkaar te koppelen kan een volwaardige campus worden gevormd. Een dynamische innovatieomgeving voor start-ups, onderwijs en onderzoek. Afhankelijk van uw huisvestingsbehoefte kan de campus in een handomdraai worden verplaatst of opnieuw geconfigureerd.

Cubix

Circulariteit en materialiteit

Als engineeringpartner van het ontwikkelingsteam ontwierp ABT de lichtgewicht maar verrassend sterke houtconstructie van Cubix. Hout is circulair en slaat koolstof op. Elke module is goed voor de opslag van maar liefst 7.800 kilo CO2. De houten geveldelen zijn beschermd met Fungi Force. Deze 100% biologische beits (een mix van een organische, water verdragende schimmeloplossing en natuurlijke lijnolie) geeft Cubix een mooie, diepzwarte kleur.

Vanaf de prefab-productielocatie worden de Cubix-onderdelen als flatpack vervoerd en op de bouwplaats gemonteerd, een fundering is niet nodig. Droge verbindingen maken een snelle (de)montage mogelijk. De afzonderlijke componenten hebben een hoge restwaarde.

Energiezuinige installaties

Door zijn geringe massa past Cubix zich snel aan op temperatuursveranderingen. De energiezuinige installaties zijn onder het dak weggewerkt. De modules zijn binnen een halfuur op temperatuur en individueel regelbaar. Hiermee kan de temperatuur op de campus lokaal worden afgestemd op het type activiteit en de wensen van de gebruikers.

Gezamenlijke ontwikkeling

De Cubix Way is het resultaat van een intensief ontwikkelingsproces van vier toegewijde partners: Barcode Architects (ontwerp Cubix campus)  Quake (innovatie), ABT & Adviesbureau Lüning (technisch ontwerp) en Buro Mee (conceptontwikkeling).

Benieuwd of Cubix het antwoord kan zijn op uw (tijdelijke) huisvestingsbehoefte? Neem gerust contact op voor meer informatie.

 

Beeld: © Barcode Architects