Erwin ten Brincke
Home » Specialisten » Erwin ten Brincke

Erwin ten Brincke

Constructief ontwerper
Contact +31 6 22 69 64 00
e.t.brincke@abt.eu
Kennisgebieden
"Mijn creativiteit komt het beste tot zijn recht als ik in teamverband schetsend aan de ontwerptafel zit. Zo komen veilige, duurzame, maakbare constructies tot stand."

Even voorstellen

Mijn naam is Erwin ten Brincke, ik ben constructief ontwerper met een integrale blik en passie voor glas. Mijn creativiteit komt het beste tot zijn recht als ik in teamverband schetsend aan de ontwerptafel zit. Zo komen veilige, duurzame, maakbare constructies tot stand.

Wat ik doe bij ABT

Mijn kennis draag ik over aan de jonge medewerkers van ABT, maar ook aan studenten. Afstudeerders omschrijven mij als ‘een bron van inspiratie voor het vinden van een afstudeeronderwerp.’ Wat erg gewaardeerd wordt is mijn enthousiasme en mijn gedetailleerde feedback vanuit het perspectief van een professioneel ingenieur.

Toonaangevende Nederlandse projecten waar ik aan werkte zijn onder andere het sculpturale en aardbevingsveilige Forum Groningen (2019)  het Crystal Houses project in Amsterdam (2016) met gegoten glazen stenen en de lifthuisjes van de Vijzelgrachtgarage.

Internationaal gezien werk ik aan cutting edge gebouwen en kunstwerken met glas in de hoofdrol. Bijvoorbeeld de dubbelgekromde cabines van het reuzenrad in Dubai, de flagship store van Bulgari in Kuala Lumpur met een gevel van ‘nieuw marmer met bloedvaten van glas’ en het kleurrijke Instagram Paviljoen in Cannes.

Mijn toekomstdroom

Mijn drijfveer is innovatie en het betekenis geven aan schoonheid. In de huidige tijd betekent innovatie vooral het duurzaam omgaan met onze materialen voor de aankomende vijftig jaar en schoonheid betekent dat die er ook nog eens aantrekkelijk uit moeten zien.