Home » Impact » Minimaliseren footprint » Innovatieve kelderoplossingen

Innovatieve kelderoplossingen

Ondergronds bouwen is essentieel voor een optimaal en meervoudig ruimtegebruik. Ondergronds bouwen in een binnenstedelijke omgeving is vaak een complex proces. ABT is specialist in innovatieve kelder- en bouwputoplossingen voor bestaande en nieuwe gebouwen. Daarbij streven we naar minimale impact qua footprint, kosten en risico’s. Door slim, integraal en maakbaar te ontwerpen realiseren we de wens van onze opdrachtgevers en bouwen we aan een duurzame toekomst.

Parkeerkelder Forum Groningen Minimaliseren footprint

Toekomstbestendig uitbreiden van monumenten

De uitbreidingsmogelijkheden van bestaande, bijzondere gebouwen en zeker van (rijks)monumenten zijn vaak beperkt. Door ondergronds uit te breiden ontstaat er meer functionele oppervlakte en flexibiliteit. Het maakt het gebouw toekomstbestendig.

Zo werd het monumentale Mauritshuis in Den Haag ondergronds uitgebreid en verbonden met het tegenoverliggende pand. Door de complexiteit en vereiste zorgvuldigheid hebben we maatwerk geleverd. Daarbij zijn verschillende uitvoeringstechnieken toegepast zoals cutter soilmix (CSM) wanden, jetgroutkolommen, softgelmassieven en staalvezelversterkt onderwaterbeton.

Bij De Bastei in Nijmegen zijn de monumentale Romeinse stadsmuur en andere archeologische opgravingen constructief geïntegreerd in een 6 meter diepe kelder. ABT adviseerde over de constructie en over de fundering en grondkerende wand. Het project werd in 2019 bekroond met de Schreudersprijs.

 

Forum Groningen

Minder materiaal, lagere kosten

Bij elk nieuw kelderproject beschouwt ABT altijd integraal de optimale diepte en bouwmethode in relatie tot milieu, duurzaamheid, kosten en risico’s. Voor de afweging van de milieu-impact passen wij intern ontwikkelde tools toe. Door slimme ontwerpoptimalisatie(s) kunnen we substantiële materiaalbesparingen realiseren.

We kunnen bijvoorbeeld constructieve en tijdelijke onderwaterbetonvloeren integreren door staalvezelbeton toe te passen. Dat levert niet alleen dunnere vloeren op, het verkleint ook de kans op lekkage. Dat bespaart dus materiaal én kosten. Geïntegreerde keldervloeren hebben we onder meer ontworpen en succesvol uitgevoerd voor het droogdok van Royal Van Lent Shipyard en de Albert Cuypgarage in Amsterdam.

In veel situaties kan het juist lonen om de kelder dieper te maken en de impact qua kosten en milieu per m2 kelderoppervlak terug te brengen. Zo hebben we bij de nieuwbouw en renovatie van Rabobank Utrecht, WTC Utrecht en het nieuwe universiteitsgebouw van de VU Amsterdam een paalplaatfundering toegepast. De projecten konden worden uitgevoerd met aanzienlijk minder funderingspalen en tegen lagere bouwkosten.

Wat uw opgave of vraag ook is, onze geotechniek- en constructie-adviseurs bedenken graag een passende, integrale oplossing. Neem gerust contact op met een van onze experts.

 

Beeld parkeergarage Forum Groningen: © Marcel van der Burg

Projecten

Albert Cuypgarage Amsterdam

Albert Cuypgarage

Albert Cuypgarage

De ligging onder de bestaande watergang pal naast het Museumplein: dat maakt van de Albert Cuypgarage een uniek project. In opdracht van gemeente Amsterdam bouwde Max Bögl Nederland B.V. een parkeergarage onder de Boerenwetering. Een voorziening voor ruim zeshonderd auto’s en zestig fietsen. ABT is door Max Bögl gevraagd om vanuit de specialistische kennis de onderwaterbeton- en keldervloer uit te werken tot een uitvoeringsgereed ontwerp.

Centrum voor natuur- en cultuurhistorie De Bastei

Centrum voor natuur- en cultuurhistorie De Bastei

Aan de Nijmeegse Waalkade realiseerden vijf partners, samen met de gemeente Nijmegen, Centrum voor natuur- en cultuurhistorie De Bastei. Het project maakte deel uit van de revitalisering van de Waalkade. Blikvanger van het project is een grote uitkragende volledig glazen erker.

DOMunder

DOMunder

In het hart van Utrecht zijn de overblijfselen van 2000 jaar Nederlandse geschiedenis verborgen onder het Domplein. Het nieuwe ondergrondse publiekscentrum DOMunder biedt bezoekers de kans de fascinerende Utrechtse historie ondergronds te beleven. Archeologische overblijfselen zijn zichtbaar en zelfs aan te raken. Op 2 juni 2014 opende deze unieke plek haar deuren.
Forum Groningen dronebeeld

Forum Groningen

Forum Groningen

Forum Groningen is een iconisch cultureel complex bestaande elf bouwlagen. Onder het gebouw bevindt zich een parkeergarage met vijf kelderlagen die uit circa vierhonderd parkeerplaatsen en 1.500 fietsstalplaatsen bestaat. ABT speelde een belangrijke rol in het waarmaken van de uitgangspunten van het architectonisch concept.
Museum Arnhem, nieuwbouw over Rijndal met zonsondergang

Verbouwing Museum Arnhem

Verbouwing Museum Arnhem

Museum Arnhem sloot in 2017 tijdelijk haar deuren voor een grootschalige verbouwing. Het museum werd deels gesloopt, deels gerenoveerd en er vond nieuwbouw plaats. De nieuwbouw betrof een bovengrondse bouwlaag en twee ondergrondse bouwlagen (drie in totaal). ABT verzorgde het uitvoeringsontwerp voor de constructie en de fundatie van het museum.
Rabobank Utrecht

Rabobank Utrecht

Rabobank Utrecht

Het bestuurscentrum van Rabobank in Utrecht is ingrijpend gerenoveerd en verduurzaamd. Oorspronkelijk bestond het gebouw uit twee praktisch onafhankelijke torens die slechts door enkele loopbruggen met elkaar verbonden zouden worden. Constructief gezien bleek dit niet handig. In beide torens zou namelijk veel ruimte verloren gaan aan de noodzakelijke extra stabiliserende elementen.