Arie-Jan van Renswoude
Home » Specialisten » Arie-Jan van Renswoude

Arie-Jan van Renswoude

Specialist geotechniek
Contact +31157676723
a.v.renswoude@abt.eu
Kennisgebieden
"Geotechniek is de basis voor alles wat we bouwen, dit maakt het raakvlak tussen ondergrond en constructie enorm uitdagend. "

Even voorstellen

Omdat je in je leven nooit bent uitgeleerd, wilde ik na het afronden van mijn studie in 2017 graag bij een bedrijf werken waar ik goed ‘verder kon leren’. ABT is een multidisciplinair bedrijf met zeer brede en tegelijk ook diepgaande kennis, waardoor het de perfecte plaats is om jezelf te ontwikkelen op verschillende kennisgebieden. Door de mooie en uitdagende projecten die ABT draait, kun je de kennis ook direct toepassen in de praktijk.

Wat ik doe bij ABT

Bij ABT houd ik me vooral bezig met de geotechnische problemen van (binnenstedelijke) U-bouw en met de verduurzaming van ondergronds bouwen. We zijn altijd op zoek naar de beste oplossing voor een project, rekening houdend met factoren uit de omgeving, ondergrond, constructie en milieu-impact.

Tijdens mijn tijd bij ABT heb ik al veel verschillende projecten voorbij zien komen: van kleine ‘mono’-disciplinaire projecten tot grote projecten die een integrale aanpak vereisen. Een leuke combinatie tussen techniek en samenwerken!

Mijn toekomstdroom

Al sinds mijn jeugd ben ik geïnteresseerd in alles wat met techniek te maken heeft. Tijdens mijn studie Civiele Techniek aan de TU Delft heb ik dit toegespitst op de geotechniek met de master Geotechnical Engineering. Alles wat we binnen de Civiele Techniek ontwerpen moet immers ergens op worden gezet. Geotechniek is dus de basis voor alles wat we bouwen, dit maakt het raakvlak tussen ondergrond en constructie enorm uitdagend. Daarnaast ben ik me vanwege de heersende milieuproblematiek hard gaan maken voor ‘duurzaam ontwerpen’ van gebouwen. Wat mij betreft is het een kwestie van tijd voordat ‘milieu-impact’ wordt toegevoegd aan de standaard ontwerpcriteria ‘Tijd’, ‘Kosten’ en ‘Risico’.