Earnest Alderliesten
Home » Specialisten » Earnest Alderliesten

Earnest Alderliesten

Constructeur
Contact +31 15 76 76 736
e.alderliesten@abt.eu
Kennisgebieden
"Mijn expertise ligt in het bedenken van innovatieve oplossingen voor hergebruik van bestaande constructies waardoor gebouwen weer jaren mee kunnen. Ik mag werken aan spectaculaire projecten, zoals het Binnenhof."

Even voorstellen

Sinds december 2019 ben ik in dienst bij ABT als constructeur, waar ik mij met name bezighoud met bestaande constructies. Tijdens mijn studie Civiele Techniek aan de TU Delft, met specialisatie Building Engineering, heb ik een korte meeloopstage gedaan bij ABT. Daarna ben ik afgestudeerd met als onderwerp het versterken van metselwerkhuizen in Groningen. Gedurende mijn stage en afstuderen is een passie ontstaan voor bestaande gebouwen.

Wat ik doe bij ABT

Mijn expertise ligt in het bedenken van innovatieve oplossingen voor hergebruik van bestaande constructies waardoor gebouwen weer jaren mee kunnen. Ik mag werken aan spectaculaire projecten, zoals het Binnenhof.

Werken met bestaande constructies vraagt om oplossingen die niet voor de hand liggen. Het vraagt om een zekere flexibiliteit, aangezien je constructief voor verrassingen kunt komen te staan die je van tevoren niet had kunnen weten.

Daarom is het belangrijk om in een vroeg stadium een goede inschatting te hebben van de kwaliteiten en elementen van een bestaand gebouw. Archiefstukken kunnen, als deze aanwezig zijn, relevante informatie bieden om de bestaande situatie in kaart brengen. Een juiste interpretatie van de stukken is hierbij essentieel en vraagt om uitgebreide kennis van materialen en bouwtechnieken van verschillende bouwperiodes.

Daarnaast is het van belang om de zaken in het werk goed te controleren. Archiefstukken geven niet altijd alle informatie en wijken veelal af van de werkelijkheid. Een grondig vooronderzoek betaalt zich in een latere fase dubbel en dwars uit, zeker wanneer er geen archiefstukken zijn.

Mijn toekomstdroom

Mijn streven is dat het circulair gebruik van gebouwen, producten en grondstoffen de komende jaren een vanzelfsprekendheid wordt. ABT heeft een vooraanstaande rol om onze voorraad met bestaande gebouwen op een duurzame manier toekomstbestendig te maken. Integraal samenwerken is hierbij cruciaal.