Niek Pouwels
Home » Specialisten » Niek Pouwels

Niek Pouwels

Specialist civiele techniek
Contact +31 26 368 3543
n.pouwels@abt.eu
Kennisgebieden
"Van jongs af aan vind ik constructies en techniek interessant. In mijn functie als specialist civiele techniek bij ABT worden beide onderwerpen perfect gecombineerd."

Even voorstellen

Van jongs af aan vind ik constructies en techniek interessant. In mijn functie als specialist civiele techniek bij ABT worden beide onderwerpen perfect gecombineerd. Ik begon hier in 2007 na het halen van mijn bachelor Civiele Techniek aan het hbo in Arnhem. In 2010 rondde ik de post-hbo-opleiding Betonconstructeur met succes af.

Wat ik doe bij ABT

Inmiddels heb ik meer dan veertien jaar ervaring in de engineering van nieuwe (beton)constructies, het opwaarderen van bestaande constructies, het analyseren van schadeprojecten en de engineering en projectleiding van windturbineprojecten. Binnen deze uitdagingen werk ik zeer flexibel en secuur en ben ik een teamplayer bij de grotere projecten. Naast mijn werkzaamheden als ingenieur en projectleider ben ik trekker van de kennisgroep Civiele Techniek en heb ik zitting in de Ondernemingsraad.

Momenteel ben ik actief bezig met het opwaarderen van bestaande constructies middels koolstoflijmwapening (CFRP: carbon fibre reinforced polymer). Hierbij vervul ik zowel de rol van constructeur als projectleider. Naast het gebruik van traditionele producten, zoals lamellen en sheets, probeer ik ook nieuwe producten toe te passen zoals bijvoorbeeld basaltvezels. Op dit moment is lijmwapening erg interessant omdat het nog een relatief onbekend product is in Nederland. Er valt daardoor nog genoeg te ontwikkelen en ontdekken. Dit komt dan ook zeer goed samen met de grensverleggende insteek van ABT.

Mijn toekomstdroom

Naast de gebruikelijke werkzaamheden als engineer en PL, ben ik ook één van de trekkers van de adviesgroep Civiele Techniek en heb ik zitting in de Ondernemingsraad. Mijn passie en doel is om met de groep zoveel mogelijk plezier en werkvreugde te beleven.