Tom Huizer
Home » Specialisten » Tom Huizer

Tom Huizer

Bouwkundig ontwerper
Contact +31 6 45 41 88 89
t.huizer@abt.eu
Kennisgebieden

Even voorstellen

Ik ben Tom Huizer en werk sinds 1998 met veel plezier bij ABT. Ik begon als stagiair bij de pas opgerichte adviesgroep Bouwkunde op de vestiging in Delft. Via de functie tekenaar en bouwkundig projectleider ben ik doorgegroeid tot bouwtechnisch ontwerper met als specialisatie BIM. Al tijdens mijn studie Bouwkunde aan de TU Delft werd ik getriggerd om maakbare architectuur te ontwerpen. Vooral de praktische kant van het bouwen spreekt mij aan. In mijn vrije tijd ben ik dan ook een echte doe-het-zelver. De afwisseling in mijn werk tussen techniek, uitwerking en proces in combinatie met een goed op elkaar ingespeeld team geven mij energie! Mijn drijfveer is om als verbinder binnen een ontwerpteam een project ook echt gezamenlijk vorm te geven.

Wat ik doe bij ABT

Bij ABT treed ik op als bouwkundig ontwerper en probeer ik de verbinding te vinden tussen de architect naar de maakbaarheid binnen de bouw. Soms vervul ik de rol van ontwerpleider en soms meer als specialist. Verder heb ik een aantal interne functies: groepshoofd bouwkunde, planner en leidinggevende. Als ontwerpleider zet ik BIM graag in als tool om hiermee tot een geïntegreerd en gecoördineerd ontwerp te komen. Vanuit mijn technisch inhoudelijke kennis stel ik een ontwerpteam samen en werken we samen binnen een BIM-omgeving. U kunt mij bellen voor het bouwkundig uitwerken van complexe projecten waarbij het onmogelijk waargemaakt moet worden, met de nadruk op uitvoering en inzet van BIM.

Mijn toekomstdroom

De nadruk binnen de bouwopgaves gaat steeds meer liggen in een duurzamere leefomgeving waarbij ook natuurinclusief gebouwd zal moeten worden. Met inzet van nieuwe technieken en innovaties kunnen we steeds beter voorspellen wat de impact zal zijn van onze ontwerpen.