Home » Kennisgebieden » Bouwkundige coördinatie en uitwerking

Bouwkundige coördinatie en uitwerking

Naturalis Biodiversity Centre

Bouwen is een teamsport. In het team van opdrachtgever, architect en adviseurs zijn wij de spin in het web. Alle ambities worden vertaald in een bouwtechnisch ontwerp waarin de verschillende disciplines, zoals bouwfysica, brandveiligheid, constructies, architectuur en installaties optimaal op elkaar zijn afgestemd. Deze integrale procesbenadering, in combinatie met onze focus op risicobeheersing, vormen onze kernkwaliteit.

Het kennisgebied bouwkunde is voortdurend in ontwikkeling. Dit is terug te zien in de diversiteit aan specialismen binnen bouwkunde bij ABT. Voor elke uitdaging bieden wij met onze kennis en middelen de oplossing. Complex is wat ons uitdaagt.

Onze specialismen:

  • Bouwkundig ontwerpen
  • Projectcoördinatie
  • Bestaande gebouwen
  • Circulair detailleren
  • Schadeonderzoek
  • Haalbaarheidsstudies
  • Building Envelope engineering
  • Advisering planmatig beheer en onderhoud
  • BIM

Projecten

ABT vertaalt complexe programma’s naar ontwerpen die vragen om een multidisciplinaire project aanpak. Onze gebouwen staan bekend om de hoogwaardige, architectonische kwaliteit die binnen de doelstellingen van onze opdrachtgevers zijn gerealiseerd. Zo hebben we bij het Naturalis Biodiversity Center het bouwkundige ontwerp verzorgd, de bouwdirectie, de 3D digitalisatie en het technisch ontwerp van de betonnen reliëfsculpturen naar ontwerp van Iris van Herpen. Ook bij het Depot Boijmans van Beuningen hebben we meerdere specialismen ingezet, hier hebben we het technisch ontwerp voor de glazen gevel gemaakt en MVRDV bouwtechnisch ondersteund bij de uitwerking van het gebouw.

Depot Boijmans van Beuningen

Depot Boijmans van Beuningen

Depot Boijmans van Beuningen

In november 2021 opende zijne majesteit de koning het walhalla voor kunst en collectiebeheer: Depot Boijmans Van Beuningen. Alle 151.000 objecten toegankelijk voor publiek op één locatie en onder één dak. Een wereldprimeur! Onze façade-adviseurs stonden MVRDV bij in de zoektocht naar de beste uitvoeringsmethode voor de spectaculaire gevel. Daarnaast ondersteunden we bij de bouwkundige uitwerking van het gehele gebouw.
Forum Groningen dronebeeld

Forum Groningen

Forum Groningen

Forum Groningen is een iconisch cultureel complex bestaande elf bouwlagen. Onder het gebouw bevindt zich een parkeergarage met vijf kelderlagen die uit circa vierhonderd parkeerplaatsen en 1.500 fietsstalplaatsen bestaat. ABT speelde een belangrijke rol in het waarmaken van de uitgangspunten van het architectonisch concept.

Naturalis Biodiversity Center

Naturalis Biodiversity Center

Een iconisch museumgebouw, met een gevel die zo ontworpen en gemodelleerd is dat beton ‘zijdezacht’ lijkt. In opdracht van Neutelings Riedijk Architecten verzorgde ABT het bouwkundig ontwerp, de bouwdirectie, de 3D-digitalisatie en het technisch ontwerp van de uniek gevel van Naturalis. De betonnen reliëfsculpturen zijn naar ontwerp van Iris van Herpen.
Tergooi

Tergooi MC

Tergooi MC

Een ziekenhuis voor de gehele Gooi- en Vechtstreek, dat is het nieuwe kernziekenhuis en bijbehorend gebouw Tergooi MC Clinics in Hilversum. In 2023 verhuizen de huidige ziekenhuislocaties in Blaricum en Hilversum naar het nieuwe ziekenhuis. ABT is verantwoordelijk voor het contractmanagement, projectmanagement, directievoering en het toezicht.
Binnenhof

Renovatie Binnenhof

Renovatie Binnenhof

De grootschalige renovatie van het Binnenhof is in volle gang. Het kloppende hart van onze democratie wordt aangepast aan de eisen van de nieuwe tijd. In opdracht van het Rijksvastgoedbedrijf verzorgt ABT de constructieve, geotechnische en bouwkundige uitwerking voor de gebouwdelen van de Raad van State, en de constructieve en geotechnische uitwerking voor de gebouwdelen van de Eerste Kamer.

Jonas’

Jonas’

Een multifunctioneel gebouw met een zeer vernieuwend woonconcept. Jonas' is een duurzaamheidsicoon in IJburg. Het project is een ontwikkeling van Amvest, ontworpen door Orange Architects in samenwerking met ABT en Felixx Landscape Architects and Planners. Het is gerealiseerd door Ballast Nedam West. ABT droeg zorg voor het integraal technisch ontwerp.

Renovatie HUIS van Roosendaal

Renovatie HUIS van Roosendaal

Gemeente Roosendaal wil graag laten zien dat ze staat voor een ‘groene’ gemeente. De hoognodige renovatie van het bestaande stadskantoor uit de jaren ‘70 was het uitgelezen moment om alle registers open te trekken en die groene ambitie te laten zien. Het eindresultaat is een toegankelijk, transparant en vooral duurzaam HUIS van Roosendaal.