Home » Specialisten » Raymond Verkade

Raymond Verkade

Bouwtechnisch ontwerper
Contact +31 6 10 99 14 03
r.verkade@abt.eu
Kennisgebieden
"Ik ben een proactieve bouwtechnisch ontwerper en vind het mooi om architectuur maakbaar te maken. Samen een gebouw ontwerpen, om dit vervolgens tot leven te zien komen in de bouw of verbouw, dat blijft een bijzondere ervaring om mee te maken."

Even voorstellen

Ik ben een proactieve bouwtechnisch ontwerper en vind het mooi om architectuur maakbaar te maken. Met ons team van integrale adviseurs komen we samen tot optimale resultaten. In 2009 begon ik bij ABT na eerst gewerkt te hebben bij verschillende architectenbureaus. Mijn rol binnen ABT werd breder en nu vervul ik de rol van ontwerpleider. In deze schakelfunctie bewaak ik het overzicht tussen verschillende disciplines. Samen een gebouw ontwerpen, om dit vervolgens tot leven te zien komen in de bouw of verbouw, dat blijft een bijzondere ervaring om mee te maken.

Wat ik doe bij ABT

Mijn functie is divers te noemen, van bouwkundige engineering en projectcoördinatie tot kwaliteitstoezicht van diverse soorten projecten, zoals winkelcentra, hotels, woongebouwen of laboratoria. Ik ga altijd met een integrale blik te werk om het beoogde doel van de opdrachtgever te halen. Ik heb een praktische instelling en werk oplossingsgericht. Samen met de klant kijken naar wat de beste oplossing is voor het gebouw, rekening houdend met alle belangen. Daarvoor ben ik graag gesprekspartner.

Mijn toekomstdroom

Het ontwerpen van goede gebouwen is belangrijker dan ooit. Grote uitdagingen liggen onder andere in energieverbruik, circulariteit en grondstoffenreductie. We zitten in een transitie, waarbij we al duidelijke verschillen zullen gaan zien in hoe wij omgaan met het ontwerpen en gebruiken van gebouwen. Daar draag ik graag mijn steentje aan bij!