Stephan Toonen
Home » Specialisten » Stephan Toonen

Stephan Toonen

Projectleider constructies
Contact +31 (0)6 106 219 01
s.toonen@abt.eu
Kennisgebieden
"Telkens blijft het weer bijzonder om met een leeg vel wit papier te beginnen en na een ontwerpfase het in het echt gebouwd zien te worden."

Even voorstellen

Ik ben Stephan Toonen en al sinds 1994 werkzaam bij ABT. Altijd bij dezelfde werkgever saai? Zeker niet. Bij ABT kreeg en krijg ik de ruimte om te kiezen waar mijn passie ligt. Daardoor heb ik aan fantastische projecten mogen werken en in verschillende rollen. Vanuit het constructieve advies als basis later ook in andere disciplines. Telkens blijft het weer bijzonder om met een leeg vel wit papier te beginnen en na een ontwerpfase het in het echt gebouwd zien te worden. Het gebouw, parkeergarage, tunnel, brug of windturbine eenmaal in gebruik geeft me een goed gevoel dat wij onze steen daaraan hebben bijgedragen.

Wat ik doe bij ABT

Binnen ABT vervul ik de functie van adviseur in een verscheidenheid in rollen en projecten. Door mijn ervaringen in de loop der jaren met hoogbouw, parkeergarages boven en onder de grond, bouwen in de binnenstad, tunnels, bruggen, bestaande bouw, fundamenten voor windturbines ben ik van veel markten thuis. Doordat ik als junior bij ABT begonnen ben heb ik in de loop der jaren mijn rugzak met kennis gevuld in diverse disciplines. Daardoor kunt u mij voor veel vraagstukken benaderen, in het bijzonder de hierboven genoemde soort projecten.

Mijn toekomstdroom

Mijn visie op ons vakgebied is dat duurzaamheid in projecten essentieel is en blijft. Daarbij zal het zuinig omgaan met het juiste bouwmateriaal voor mij de focus hebben. Immers de beste duurzaamheidsmaatregel is geen of minder materiaal gebruik. In dit kader wil ik ook mijn rol als Adviseur bij het ABT bedrijfsonderdeel “WindBASE” noemen waar voor mij veel samen komt. Over de hele wereld samen met een betrokken collega’s vernieuwende en ingenieuze fundamenten voor windturbines ontwikkelen waarbij we voor onze opdrachtgevers het verschil maken. Projecten realiseren die er toe doen.