Home » Specialisten » Jesper Goorden

Jesper Goorden

Ontwerpleider
Contact +31 6 20 42 96 56
j.goorden@abt.eu
Kennisgebieden
"Ik draag met de projecten van ABT actief bij aan het klimaatneutraal maken van de gebouwde omgeving vanuit een integrale ontwerpleidersrol."

Even voorstellen

Tussen nu en 2050 moet er ontzettend veel gebeuren om al onze gebouwen klimaatneutraal te maken. Het is de taak van mijn generatie ingenieurs om de jarenlange beloften in de komende decennia ook daadwerkelijk in te lossen. Bij ABT kan ik het verschil maken door samen met mijn collega’s de innovatieve oplossingen voor de toekomst vandaag in onze projecten te implementeren.

Tijdens mijn studie ben ik geïnteresseerd geraakt in de energietransitie en de technologie die hier voor nodig is. Na in 2015 als stagiair bij ABT te zijn gestart ben ik vanuit mijn master Building Technology aan de TU Delft ook afgestudeerd bij ABT op het onderwerp ‘Integratie van thermische energieopslag in renovatieprojecten’.

Wat doe ik bij ABT

Mijn brede achtergrond en nieuwsgierigheid naar andere vakgebieden zorgen ervoor dat ik de specifieke kennis van mijn collega’s kan verbinden en vertalen naar slimme, geïntegreerde oplossingen. Voor mij betekent integraal niet alleen interdisciplinair werken, maar ook buiten de gebouwgrenzen kijken. Is het bijvoorbeeld zinvol om alle uitdagingen op gebouwniveau op te lossen?

Vanuit die integrale benadering werk ik bij ABT voornamelijk aan grote complexe projecten als ontwerpleider/ontwerpcoördinator. Zo ben ik sinds 2017 betrokken bij de ontwikkeling van de nieuwe Schiphol Terminal en sinds 2020 bij de renovatie van de Raad van State en de Eerste Kamer. Twee zeer uiteenlopende projecten met als gemeenschappelijke complexiteit de inpassing van installatietechniek en duurzaamheid. Mijn passie ligt hierin op het grensvlak van bouwkunde en installaties.

Mijn toekomstdroom

Mijn droom is om als adviseur projecten te realiseren die positieve impact hebben. In 2050 wil ik met trots kunnen terugkijken op mijn bijdrage aan het klimaatneutraal maken van onze gebouwde omgeving!