Home » Specialisten » Willem van der Spoel

Willem van der Spoel

Senior adviseur bouwfyscia, installaties en brand
Contact +31682816291
w.vd.spoel@abt.eu
Kennisgebieden
"Mijn focus ligt op het begrijpen en toepassen van fysische processen op alle schaalniveaus die het thermische en hygrische gedrag van gebouwen beïnvloeden."

Even voorstellen

Ik ben Willem van der Spoel. Mijn fascinatie voor de natuurkunde van de leefomgeving heeft me gevormd tot een professional met een passie voor het begrijpen en toepassen van fysische processen op het gebied van warmte-, lucht- en vochtoverdracht. Na mijn opleiding technische natuurkunde aan TU Eindhoven en een promotie bij KVI in Groningen op radongas in gebouwen, heb ik een academische carrière gestart als universitair docent aan TU Eindhoven en TU Delft. De laatste vijftien jaar heb ik mijn kennis toegepast als adviseur bouwfysica bij verschillende ingenieursbureaus.

Wat ik doe bij ABT

Bij ABT draait alles om de integratie van technische vakgebieden, en ik waardeer de gelijkwaardige en waarderende samenwerking tussen verschillende disciplines. Mijn focus ligt op het begrijpen en toepassen van fysische processen op alle schaalniveaus die het thermische en hygrische gedrag van gebouwen beïnvloeden. Mijn kracht ligt in het gebruik van deze kennis bij metingen van praktijksituaties en computersimulaties. Ik heb een speciale interesse in robuuste technieken voor gebouwklimatisering en innovatieve energieopwekkingsconcepten. Momenteel werk ik bij ABT en deeltijds bij de faculteit Bouwkunde van TU Delft.

Mijn toekomstdroom

Mijn toekomstdroom is om bij te blijven dragen aan de duurzaamheid en leefbaarheid van de gebouwde omgeving op het hoogste niveau in Nederland. Ik wil mijn kennis blijven inzetten voor innovatieve energieopwekkingsconcepten en robuuste technieken voor gebouwklimatisering. Door gelijkwaardigheid en samenwerking in multidisciplinaire teams blijf ik streven naar optimale adviezen voor onze klanten. Mijn ambitie is een grotere tevredenheid van gebruikers en energiezuinigere gebouwen te realiseren en nieuwe gelijkwaardigheidsmethoden te ontwikkelen in het kader van energieprestatieberekeningen voor gebouwen.