Home » Markten » Gezondheidszorg

Gezondheidszorg

Tergooi ziekenhuis dronebeeld

De toekomst van de gezondheidszorg gaat over verandering. Schaarste op de arbeidsmarkt, toenemende specialisatie van zorg en de gewenste efficiënte inzet van mensen en middelen maken het noodzakelijk dat zorgorganisaties hun werkwijze aanpassen. Technologische ontwikkelingen zullen deze verandering steeds beter mogelijk maken, en in combinatie met het versterken van het zorgnetwerk in de regio leiden tot een herverdeling van de zorg.

De impact en omvang van deze ontwikkelingen zijn echter deels nog onvoorspelbaar. Flexibiliteit is dan ook van belang in de vastgoedstrategie. Maar op welke manier presenteert flexibiliteit zich in de gebouwde omgeving? Is dat een demontabel circulair casco, de flexibele binnenwand of overmaat van de constructie? Flexibiliteit kost geld; hoe kan een ziekenhuis dit renderen in de gemiddelde gebruikslevensduur van circa 50 jaar?

Het succesvolle ontwerp van een ziekenhuis gaat verder dan de behoeften van de patiënt, het voldoet ook aan de financiële eisen van de eigenaar, houdt rekening met de ruimte- en efficiëntie-eisen van het personeel en creëert een omgeving die de zorgen van de bezoeker wegneemt.

De gezondheidszorgportefeuille van ABT omvat projecten met technische uitdagingen. Onze projecten variëren van kleine renovaties tot diverse grote nieuwbouwen en omvat onder andere structurele accommodatie voor geavanceerde medische apparatuur. Wij zijn in staat om te reageren op steeds veranderende eisen en te adviseren over economische oplossingen voor een renovatie, uitbreiding en of nieuwbouw. ABT begrijpt dat de gezondheidszorg 24/7 door moet blijven draaien, de ontwikkeling nooit stil staat en wil hier graag haar bijdrage aan blijven leveren.

Projecten

Meer dan 8 jaar is er hard gewerkt aan het nieuwe Erasmus MC, een state of the art universitair ziekenhuis met een oppervlakte van 207.000 m2. Op de plek van het bestaande ziekenhuis is een volledig nieuw complex gerealiseerd waar zorg, onderzoek en onderwijs samenkomen. ABT was verantwoordelijk voor het bouwmanagement. Ook is ABT betrokken bij de bouw van het nieuwe ziekenhuis Tergooi in Hilversum. ABT is verantwoordelijk voor het contractmanagement en de bouwdirectie van dit compacte en duurzame ziekenhuis.