Jasper van Alphen
Home » Specialisten » Jasper van Alphen

Jasper van Alphen

Specialist civiele techniek
Contact +31 (0)6 820 539 89
j.alphen@abt.eu
Kennisgebieden
"Wat zou het mooi zijn als betonconstructies ook als duurzaam bestempeld kunnen worden. Er is nu al veel meer mogelijk dan men denkt en de ontwikkelingen zitten in een stroomversnelling."

Even voorstellen

Tijdens mijn studie Structural Design aan de TU Eindhoven was ik al geïnteresseerd in experimentele en vernieuwende constructieve technieken. Met name het materiaal beton had toen al het meest mijn aandacht. Na mijn studie ben ik in 2016 bij ABT begonnen als specialist civiele techniek. Binnen de afdeling ‘Betonspecials’ ben ik sindsdien als constructeur betrokken bij allerlei projecten, van klein tot groot, waarbij regelmatig het experimentele en onderzoekende karakter nog altijd centraal staat.

Wat ik doe bij ABT

Binnen de afdeling ‘Betonspecials’ houden wij ons, de naam zegt het al, bezig met speciale constructieve advisering op het gebied van betonconstructies. Hier kijken wij als adviseurs verder dan de norm en kunnen wij u ook van dienst zijn bij bijvoorbeeld schades of uitvoeringstechnische vragen. De afgelopen jaren heb ik me gespecialiseerd in het constructief beoordelen en versterken van betonconstructies met koolstoflijmwapening of het ontwerpen van constructieve elementen in combinatie met staalvezels. Omdat het verduurzamen van betonconstructies steeds meer van belang wordt, ben ik me ook gaan richten op de toepassing van nog meer alternatieve wapening, zoals basalt- of glasvezelwapening eventueel gecombineerd met constructieve macrovezels.

Mijn toekomstdroom

Wat zou het mooi zijn als betonconstructies ook als duurzaam bestempeld kunnen worden. Er is nu al veel meer mogelijk dan men denkt en de ontwikkelingen zitten in een stroomversnelling. Als adviseurs dienen wij een bijdrage te leveren aan deze ontwikkelingen, zodat de impact van de bouw nog maar minimaal is voor de omgeving en het klimaat.