Home » Specialisten » Kars Haarhuis

Kars Haarhuis

Projectleider constructies
Contact +31 (0)6 539 335 29
k.haarhuis@abt.eu
Kennisgebieden
"Ik word enthousiast van complexe constructies en de kracht van kennisdeling. Iedere keer is het weer fascinerend om met een projectteam te schetsen en vervolgens duurzame, toekomstbestendige gebouwen werkelijkheid te zien worden."

Even voorstellen

Bij ABT wordt vaak gesproken over ‘grensverleggend waarmaken’. Precies dat is voor mij de drijfveer in mijn werk. In 2010 ben ik cum laude afgestudeerd aan de TU Eindhoven. Sindsdien ben ik werkzaam op ons mooie kantoor in Velp.

Ik word enthousiast van complexe constructies en de kracht van kennisdeling. Iedere keer is het weer fascinerend om met een projectteam te schetsen en vervolgens duurzame, toekomstbestendige gebouwen werkelijkheid te zien worden.

Wat ik doe bij ABT

Bij ABT ben ik werkzaam als projectleider constructies en registerconstructeur. Ik werk onder andere aan musea zoals De Bastei, woontorens bij het Bajeskwartier en ik was hoofdconstructeur bij integrale projecten zoals Jonas’ Amsterdam. Ook ben ik betrokken bij projecten in de zorg, zoals de nieuwbouw van Franciscus Gasthuis & Vlietland.

Ik geef ook met veel plezier gastcolleges aan hogescholen en universiteiten. Daarnaast heb ik een passie voor complexe glasconstructies. Voorbeelden zijn de ultraslanke hybride trap in ons kantoor in Velp, de glazen balkons aan de Eusebiuskerk te Arnhem en de 5,5 meter hoge glazen Arkel Erker in Nijmegen.

Je mag altijd contact met me opnemen om het onmogelijke waar te maken, van de eerste schets tot en met de oplevering.

Mijn toekomstdroom

De ontwikkelingen op het gebied van automatisering en kennisdeling gaan razendsnel. Binnen ABT werk ik aan BRiCks voor het faciliteren van ons rekenwerk en het platform Galleo voor projectdata.

Mijn toekomstdroom is dat we meerwaarde creëren door onze dagelijkse projectervaring te combineren met intelligente tools als middel voor het bereiken van integrale en duurzame doelen: meer kennis, minder CO2.

Bajeskwartier © BKO

Bajeskwartier

Bajeskwartier

Een inspirerende buurt met woningen, een school, kantoren en horeca op de plek van de voormalige ‘Bijlmerbajes’. De gevangenis bestond uit zes hoge torens die verbonden werden door een 280 meter lange gang. In 2016 sloot de gevangenis haar deuren en werd het plan voor stedelijke herontwikkeling gemaakt. ABT werkt samen met BAM Advies & Engineering sinds 2018 als constructief en geotechnisch adviseur aan acht van de zestien gebouwen.
Depot Boijmans van Beuningen

Depot Boijmans van Beuningen

Depot Boijmans van Beuningen

In november 2021 opende zijne majesteit de koning het walhalla voor kunst en collectiebeheer: Depot Boijmans Van Beuningen. Alle 151.000 objecten toegankelijk voor publiek op één locatie en onder één dak. Een wereldprimeur! Onze façade-adviseurs stonden MVRDV bij in de zoektocht naar de beste uitvoeringsmethode voor de spectaculaire gevel. Daarnaast ondersteunden we bij de bouwkundige uitwerking van het gehele gebouw.
Jonas

Jonas’

Jonas’

Een multifunctioneel gebouw met een zeer vernieuwend woonconcept. Jonas' is een duurzaamheidsicoon in IJburg. Het project is een ontwikkeling van Amvest, ontworpen door Orange Architects in samenwerking met ABT en Felixx Landscape Architects and Planners. Het is gerealiseerd door Ballast Nedam West. ABT droeg zorg voor het integraal technisch ontwerp.

Centrum voor natuur- en cultuurhistorie De Bastei

Centrum voor natuur- en cultuurhistorie De Bastei

Aan de Nijmeegse Waalkade realiseerden vijf partners, samen met de gemeente Nijmegen, Centrum voor natuur- en cultuurhistorie De Bastei. Het project maakte deel uit van de revitalisering van de Waalkade. Blikvanger van het project is een grote uitkragende volledig glazen erker.

DOMunder

DOMunder

In het hart van Utrecht zijn de overblijfselen van 2000 jaar Nederlandse geschiedenis verborgen onder het Domplein. Het nieuwe ondergrondse publiekscentrum DOMunder biedt bezoekers de kans de fascinerende Utrechtse historie ondergronds te beleven. Archeologische overblijfselen zijn zichtbaar en zelfs aan te raken. Op 2 juni 2014 opende deze unieke plek haar deuren.
Franciscus Gasthuis & Vlietland

Franciscus Gasthuis & Vlietland

Franciscus Gasthuis & Vlietland

Franciscus Gasthuis & Vlietland is begonnen met de bouw van een nieuw, duurzaam en energie-efficiënt ziekenhuisgebouw naast het huidige Franciscus Gasthuis in Rotterdam. Het nieuwe gebouw, dat opent in 2026, faciliteert de zorgvernieuwing en is compacter, flexibeler en duurzamer. ABT is op vele vlakken betrokken als adviseur: op het gebied van geotechniek, constructies, directievoering, bouwfysica en akoestiek, en coördinatie van de monitoring.