Home » Specialisten » Kars Haarhuis

Kars Haarhuis

Projectleider constructies
Contact +31 (0)6 539 335 29
k.haarhuis@abt.eu
Kennisgebieden
"Ik word enthousiast van complexe constructies en de kracht van kennisdeling. Iedere keer is het weer fascinerend om met een projectteam te schetsen en vervolgens duurzame, toekomstbestendige gebouwen werkelijkheid te zien worden."

Even voorstellen

Bij ABT wordt vaak gesproken over ‘grensverleggend waarmaken’. Precies dat is voor mij de drijfveer in mijn werk. In 2010 ben ik cum laude afgestudeerd aan de TU Eindhoven. Sindsdien ben ik werkzaam op ons mooie kantoor in Velp.

Ik word enthousiast van complexe constructies en de kracht van kennisdeling. Iedere keer is het weer fascinerend om met een projectteam te schetsen en vervolgens duurzame, toekomstbestendige gebouwen werkelijkheid te zien worden.

Wat ik doe bij ABT

Bij ABT ben ik werkzaam als projectleider constructies en registerconstructeur. Ik werk onder andere aan musea zoals De Bastei, woontorens bij het Bajeskwartier en ik was hoofdconstructeur bij integrale projecten zoals Jonas’ Amsterdam. Ook ben ik betrokken bij projecten in de zorg, zoals de nieuwbouw van Franciscus Gasthuis & Vlietland.

Ik geef ook met veel plezier gastcolleges aan hogescholen en universiteiten. Daarnaast heb ik een passie voor complexe glasconstructies. Voorbeelden zijn de ultraslanke hybride trap in ons kantoor in Velp, de glazen balkons aan de Eusebiuskerk te Arnhem en de 5,5 meter hoge glazen Arkel Erker in Nijmegen.

Je mag altijd contact met me opnemen om het onmogelijke waar te maken, van de eerste schets tot en met de oplevering.

Mijn toekomstdroom

De ontwikkelingen op het gebied van automatisering en kennisdeling gaan razendsnel. Binnen ABT werk ik aan BRiCks voor het faciliteren van ons rekenwerk en het platform Galleo voor projectdata.

Mijn toekomstdroom is dat we meerwaarde creëren door onze dagelijkse projectervaring te combineren met intelligente tools als middel voor het bereiken van integrale en duurzame doelen: meer kennis, minder CO2.