Ed Smienk
Home » Specialisten » Ed Smienk

Ed Smienk

Senior adviseur geotechniek
Contact +31 6 51 18 36 51
e.smienk@abt.eu
Kennisgebieden
"Mijn kracht ligt in de aansturing van ontwerpteams en advisering van complexe en integrale ondergrondse bouwprojecten in de bebouwde omgeving met optimale beheersing van duurzaamheid, kosten en risico’s."

Even voorstellen

Geotechniek en ondergronds bouwen zijn al vele jaren lang mijn grote passie. Elke bouwopgave, elke locatie en omgeving en elke grondslag vergt maatwerk voor het ontwerp en de uitvoering. Het is zo ‘never a dull day’. Mijn kracht ligt in de aansturing van ontwerpteams en advisering van complexe en integrale ondergrondse bouwprojecten in de bebouwde omgeving met optimale beheersing van duurzaamheid, kosten en risico’s. Ik maak hierbij een optimale koppeling tussen theorie en praktijk door actieve participatie in kennisplatforms en commissies en door het begeleiden van de uitvoering van werken.

Verder ben ik getrouwd en heb ik twee zoons die alweer een tijdje het huis uit zijn. We wonen met onze kater in het oosten van het land. Mijn grootste hobby’s zijn sport, wandelen en fietsen in de bergen en reizen.

Ik ben mijn loopbaan gestart als geotechnisch specialist bij Fugro Nederland in Leidschendam en heb in deze functie ook kortere periodes gewerkt bij Grontmij en Geomet. Inmiddels ben ik alweer meer dan 30 jaar met veel plezier werkzaam bij ABT.

Wat ik doe bij ABT

Ik werk als senior adviseur geotechniek en ondergronds bouwen bij ABT. Daarnaast coach ik  jonge collega’s. Ook participeer ik in landelijke commissies en kennisplatforms en ben ik auteur van publicaties en artikelen.

U kunt mij benaderen als het gaat om projecten met het accent op complexe funderingen en/of (diepe) bouwputten, zowel technisch als procedureel, kom ik het beste tot mijn recht. Dit kunnen grote werken zijn zoals de ontwikkeling van de nieuwe terminal op Schiphol. Ook kleine werken kunnen echter geotechnisch puzzels geven die ik graag wil oplossen, zoals het ondergrondse museum DOMunder onder het Domplein in Utrecht. Ook voer ik regelmatig schadeonderzoeken en second opinions uit.

Mijn toekomstdroom

Vanwege schaarste van ruimte en de nieuwbouw- en transformatieopgave van gebouwen in Nederland zal ondergronds bouwen een hot item blijven. Om techniek, kosten en risico’s te kunnen beheersen, is een integrale ontwerpbenadering absoluut essentieel. Bovendien ligt er een grote opgave op het gebied van optimalisatie van duurzaamheid van ondergrondse constructies. Het is fijn om hier met ABT een steentje aan bij te kunnen dragen.