Christa Drolenga
Home » Specialisten » Christa Drolenga

Christa Drolenga

Senior adviseur
Contact +31 (0)6 13 17 13 05
c.drolenga@abt.eu
Kennisgebieden
"Mijn passie ligt in het combineren van fysica en de gebouwde omgeving om comfortabele, duurzame en veilige gebouwen te creëren."

Even voorstellen

Mijn naam is Christa Drolenga. In 1998 heb ik mijn opleiding Bouwkunde afgerond aan de TU Eindhoven. Met 15 jaar ervaring bij een monodisciplinair adviesbureau op het gebied van bouwfysica ben ik in 2013 naar ABT gegaan omdat ik geloof in de kracht van integrale samenwerking met alle technische disciplines die ABT in huis heeft.

Wat ik doe bij ABT

Bij ABT ben ik betrokken bij de bouwfysische, akoestische en brandtechnische advisering van gebouwen binnen de kennisgroep Bouwfysica . Van 2019 tot 2023 gaf ik ook leiding aan HE adviseurs in Rotterdam, een installatietechnisch adviesbureau dat, net als ABT, onderdeel is van Oosterhoff. Mijn passie ligt in het combineren van fysica en de gebouwde omgeving om comfortabele, duurzame en veilige gebouwen te creëren. Ik hecht waarde aan duidelijke en open communicatie, en binnen projecten fungeer ik als ‘bruggenbouwer’ tussen opdrachtgevers en specialisten, waarbij ik stuur op zowel technische inhoud als proces. Hiernaast ben ik binnen de stuurgroep TIKK medeverantwoordelijk voor de kennisontwikkeling en innovatie binnen ABT.

Mijn toekomstdroom

Mijn toekomstdroom is om blijvend een bijdrage te leveren aan het realiseren van comfortabele en duurzame gebouwen. Ik wil mijn rol bij ABT verder uitbouwen en blijven bijdragen aan de integratie van fysica en de gebouwde omgeving. Mijn streven is om een positieve impact te hebben op zowel technisch als procesmatig vlak, waarbij ik de multidisciplinaire samenwerking binnen ABT blijf benutten voor het oppakken van diverse uitdagende nieuwbouw- en renovatieprojecten.

Schiphol Terminal

Terminal Schiphol

Terminal Schiphol

Schiphol kwam in 2017 met de vraag hoe een nieuwe terminal, volledig geïntegreerd in de bestaande luchthaven, eruit zou kunnen zien. Het 'Eén Terminal-concept' stond daarin voorop; de luchthaven is geen verzameling van min of meer op zichzelf staande terminals, maar een compacte eenheid met alle faciliteiten onder één dak. Het ontwerp draagt bij aan een goede reisbeleving, een uitstekend reisproces, duurzaamheid en is toekomstbestendig.

Science Campus Fase 2A – Gorlaeus gebouw Universiteit Leiden

Science Campus Fase 2A – Gorlaeus gebouw Universiteit Leiden

Een inspirerend gebouw op de Science Campus waarin studenten en docenten zich comfortabel en prettig voelen. Dat is het Gorlaeus gebouw op het Leiden Bio Science Park. Het gebouw van Universiteit Leiden is nu uitgebreid met een nieuw bouwdeel, Science Campus Fase 2A.

World Trade Center Utrecht

World Trade Center Utrecht

Met de oplevering van het nieuwe World Trade Center (WTC) is de skyline van Utrecht verder uitgebreid. Een grootschalige aanpak van het stationsgebied creëerde ruimte voor een WTC aan het vernieuwde Jaarbeursplein, direct naast Utrecht Centraal Station. ABT was betrokken als bouwkundig ingenieur bij dit pronkstuk in het hart van de stad.

NewCold vrieshuis

NewCold vrieshuis

Een vrieshuis ontworpen als een geïntegreerde machine: dat is de innovatieve, nieuw te bouwen logistieke locatie van NewCold in Dinteloord. Het past in een strategie van extreme efficiëntie en duurzaamheid. De eerste heipalen zijn in 2024 geslagen, het gebouw wordt opgeleverd in 2025. ABT werkt met vijf zusterbedrijven van Oosterhoff aan het integrale ontwerp van dit uitdagende project.