Lonneke van Haalen
Home » Specialisten » Lonneke van Haalen

Lonneke van Haalen

Constructeur
Contact 026 - 368 33 75
l.v.haalen@abt.eu
Kennisgebieden
"Als constructeur ben ik van mening dat de mooiste projecten ontstaan wanneer verschillende disciplines elkaar versterken."

Even voorstellen

Als constructeur ben ik van mening dat de mooiste projecten ontstaan wanneer verschillende disciplines elkaar versterken. Vooral de interactie tussen constructie, architectuur en duurzaamheid vind ik interessant. Dit komt voor een deel door mijn opleidingsachtergrond. In 2014 ben ik op de TU Eindhoven afgestudeerd als constructief ontwerper en architect. Deze combinatie betekent in de praktijk dat ik de taal van ontwerpers versta en die kan vertalen naar een constructieve oplossing.

Wat ik doe bij ABT

Na mijn opleiding ben ik bij ABT begonnen als constructeur. Inmiddels ben ik werkzaam als constructeur projectleider van uitdagende utiliteitsbouwprojecten. Afgelopen jaren heb ik gewerkt aan projecten van verschillende omvang, materialen en functies. Onder meer ziekenhuizen, onderwijsgebouwen en woningbouw. Ik heb ervaring met zowel bestaande bouw als nieuwbouw. Voor mij is het de uitdaging en ik heb de drive om alle puzzelstukjes op hun plaats te laten vallen. Alleen dan kan het vraagstuk optimaal beantwoord worden. Een van de puzzelstukjes waar ik als constructeur een bijdrage aan lever, is duurzaam materiaalgebruik.

Mijn toekomstdroom

Als constructeur is duurzaam materiaalgebruik in mijn ogen momenteel het belangrijkste technologische vraagstuk. Als we de klimaatverandering willen tegengaan zal er in de hele sector veel moeten veranderen. Het is mijn toekomstdroom dat het ons lukt om hier vanuit de bouw- en constructiesector onze impact substantieel te verminderen. Het vraagt om een proces van bewustwording, prioritering en innovering.

Herontwikkeling hoofdkantoor DSM Maastricht

Herontwikkeling hoofdkantoor DSM Maastricht

Herontwikkeling hoofdkantoor DSM Maastricht

In deze herontwikkeling door vastgoedontwikkelaars EDGE en 3W real estate, worden de voormalige Euroscoop en rijksmonument De Ambachtsschool getransformeerd tot een duurzaam en innovatief nieuw hoofdkantoor voor DSM Maastricht.

Jakoba Mulderhuis

Jakoba Mulderhuis

Het toekomstbestendige en duurzame Jakoba Mulderhuis van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) is het slotstuk van de Amstelcampus. Dit nieuwe pand biedt plaats aan 6.000 tot 7.000 studenten van de faculteit Techniek en omvat ca. 25.000 m2 aan onderwijsprogramma. ABT verzorgde samen met BREED Integrated Design het constructief ontwerp en was verantwoordelijk voor de geotechnische advisering.
Bajeskwartier © BKO

Bajeskwartier

Bajeskwartier

Een inspirerende buurt met woningen, een school, kantoren en horeca op de plek van de voormalige ‘Bijlmerbajes’. De gevangenis bestond uit zes hoge torens die verbonden werden door een 280 meter lange gang. In 2016 sloot de gevangenis haar deuren en werd het plan voor stedelijke herontwikkeling gemaakt. ABT werkt samen met BAM Advies & Engineering sinds 2018 als constructief en geotechnisch adviseur aan acht van de zestien gebouwen.

WRZV-sporthallen

WRZV-sporthallen

Maximale circulariteit en duurzaamheid, en een zo laag mogelijke milieu-impact. Dat waren de wensen bij de ontwikkeling van de WRZV-sporthallen in Zwolle. In opdracht van de gemeente Zwolle werkte ABT met een integraal team aan deze sporthallen. Hierin zaten onder meer constructieve, geotechnische, installatietechnische, bouwfysische en brandveiligheidsexperts. In de uitvoering voerde ABT diverse kwaliteitsinspecties uit.

Amphia Ziekenhuis

Amphia Ziekenhuis

Het Bredase Amphia Ziekenhuis ontving in 2021 de sleutel van de nieuwbouwlocatie aan de Molengracht. ABT adviseerde over de constructie, de fundering en de bouwput, en bewaakte de constructieve bouwkosten.
Saxion Apeldoorn

Saxion Hogeschool Apeldoorn

Saxion Hogeschool Apeldoorn

Op de voormalige plek van de Nettenfabriek heeft Saxion Apeldoorn twee opleidingen gehuisvest: Security Management en Hoger Hotelonderwijs. Een voor studenten uitermate geschikte locatie, pal naast het station, met een totaal vloeroppervlak van circa 2500 m2. In opdracht van Saxion heeft IAA architecten een project ontworpen waar nieuwbouw en oudbouw samen komen.