Lonneke van Haalen
Home » Specialisten » Lonneke van Haalen

Lonneke van Haalen

Constructeur
Contact 026 - 368 33 75
l.v.haalen@abt.eu
Kennisgebieden
"Als constructeur ben ik van mening dat de mooiste projecten ontstaan wanneer verschillende disciplines elkaar versterken."

Even voorstellen

Als constructeur ben ik van mening dat de mooiste projecten ontstaan wanneer verschillende disciplines elkaar versterken. Vooral de interactie tussen constructie, architectuur en duurzaamheid vind ik interessant. Dit komt voor een deel door mijn opleidingsachtergrond. In 2014 ben ik op de TU Eindhoven afgestudeerd als constructief ontwerper en architect. Deze combinatie betekent in de praktijk dat ik de taal van ontwerpers versta en die kan vertalen naar een constructieve oplossing.

Wat ik doe bij ABT

Na mijn opleiding ben ik bij ABT begonnen als constructeur. Inmiddels ben ik werkzaam als constructeur projectleider van uitdagende utiliteitsbouwprojecten. Afgelopen jaren heb ik gewerkt aan projecten van verschillende omvang, materialen en functies. Onder meer ziekenhuizen, onderwijsgebouwen en woningbouw. Ik heb ervaring met zowel bestaande bouw als nieuwbouw. Voor mij is het de uitdaging en ik heb de drive om alle puzzelstukjes op hun plaats te laten vallen. Alleen dan kan het vraagstuk optimaal beantwoord worden. Een van de puzzelstukjes waar ik als constructeur een bijdrage aan lever, is duurzaam materiaalgebruik.

Mijn toekomstdroom

Als constructeur is duurzaam materiaalgebruik in mijn ogen momenteel het belangrijkste technologische vraagstuk. Als we de klimaatverandering willen tegengaan zal er in de hele sector veel moeten veranderen. Het is mijn toekomstdroom dat het ons lukt om hier vanuit de bouw- en constructiesector onze impact substantieel te verminderen. Het vraagt om een proces van bewustwording, prioritering en innovering.